NAPRAVIT ĆE ODMAK OD EKSTREMNE DESNICE? / Škoro svoju kandidaturu za predsjednika objavljuje u nedjelju ujutro

Image

Bit će neovisni kandidat, ali će ga odmah nakon kandidature navodno podržati Hrast, HKS Ruže Tomašić i ostali koji su na Europskim izborima ušli u platformi Hrvatski suverenisti

21.6.2019.
15:47
VOYO logo

Nedjelja ujutro rezervirana je za objavu Škorine kandidature za šefa države, doznaje Jutarnji list. Do sada je njegova potencijalna predsjednička kandidatura ležala na špekulacijama, ali sada je sigurno da pjevač kreće u utrku za Pantovčak.

Jutarnji doznaje da će se Škoro u pretkampanji distancirati od ekstremno desnog spektra kako bi mogao zahvatiti u biračko tijelo svih političkih opcija, od desnih pa preko centra do lijevih. Škorina sestra, Vesna Vučemilović, spominje se u pojedinim medijima kao voditeljica bratove kampanje. Novinari su ju pitali upravo o tome pa je demantirala te navode i dodala da će ga njegova obitelj podržati što god učinio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

18.06.2018., Zagreb - U koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski odrzan je tamburaski koncert pod nazivom "Udri muski". Miroslav Skoro Photo: Zarko Basic/PIXSELL

"Kad je u pitanju Bleiburg, isto kao i Jasenovac, kao i ćelije, kao i sve ono što se događalo u Hrvatskoj povijesti ja smatram da je nula na toplomjeru Domovinski rat, a sve ovo drugo treba pustiti povjesničarima, treba dati žrtvi pijetet, treba dati počast, odslužiti nekakvu svetu misu, klanjati se, već ne znam što i učiti iz svega toga. Ali, dijeliti narod na bilo kakvoj situaciji pa i ovoj - držim to deplasiranim i nisam na tome gradio karijeru pa ne bih ni ovako nešto, vjerujte mi", rekao je za N1.

Image
SJEĆATE LI SE ZAŠTO JE ŠKORO PRIJE 11 GODINA NAPUSTIO POLITIKU? /

Nešto ga je silno uvrijedilo, ego je patio

Image
SJEĆATE LI SE ZAŠTO JE ŠKORO PRIJE 11 GODINA NAPUSTIO POLITIKU? /

Nešto ga je silno uvrijedilo, ego je patio

Odmak od ekstremne desnice

Prema nekim nagađanjima, odmak od ekstremne desnice Škoro je napravio u dogovoru s voditeljem "Bujice", Velimirom Bujancem. Bujančeva emisija je inače zadužena za trenutno raspoloženje desnih birača. Navodno je i u tom dogovoru i Mate Radeljić, bivši savjetnik aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Navodno je sam Bujanec nekoliko puta Škoru najavljivao samo kao mogućeg kandidata bez da ga je, kako je to činio ranije, obasipao hvalospjevima kao budućeg predsjednika, piše Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

12.04.2018., Split - Prosvjed gradjana na rivi protiv ratifikacije Istanbulske konvencije u organizaciji Gradjanske inicijative "Hrvatska protiv ratifikacije Istanbulske konvencije". Prosvjedom se zeli izraziti nezadovoljstvo nametanjem ideologije u obrazovni sustav i sudstvo. Velimir Bujanec Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

"To je legitiman potez. Škoro se od početka predstavlja kao kandidat desnice, a to je čovjek koji ima mnogo simpatizera i u drugim opcijama. Očito se procijenilo da je zbog višeg cilja bolje da se ne vezuje za Bujanca, kako od sebe ne bi odbio druge birače. Njegove teme neće biti ustaše i partizani, nego ekonomija, loše plaće, loš standard, visoki porezi, iseljavanje", kažu upućeni.

Podržat će ga Hrast i Hrvatski suverenisti, ali ne i Neovisni za Hrvatsku?

Škoro će biti neovisni kandidat, ali će ga odmah nakon kandidature navodno podržati Hrast, HKS Ruže Tomašić i ostali koji su na Europskim izborima ušli u platformi Hrvatski suverenisti. Bez ikakvih razgovora Škoru navodno neće priznati Neovisni za Hrvatsku na čelu s Bruom Esih i Zlatkom Hasanbegovićem. Hrvatski suverenisti i Neovisni za Hrvatsku su porječkani još od prije izbora za Europski parlament, a Bujanec je odlučio podržati Suvereniste pa su brojni analitičari baš taj potez opisivali kao glavni razlog zbog kojeg su Neovisni za Hrvatsku ostali bez europskog mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potporu dosad nikome nismo dali jer nitko to nije tražio. Do službenih potvrda kandidatura sve pripada rubrici nagađanja pa sukladno tome ne želimo nikoga podržavati i unositi zbrku u biračko tijelo. Nama su u fokusu jedino parlamentarni izbori", rekla je Esih koja je trenutno bavi operacijama osnaživanja stranačkih ogranaka u Dalmaciji i Slavoniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo