Naplaćivali bi kazne, ali ne znaju tko će mjeriti snijeg

Komunalni red kojim gradovi uređuju kazne za nečišćenje snijega predviđaju kazne od nekoliko tisuća kuna za 5 cm snijega na nogostupu.

21.12.2010.
15:52
VOYO logo

Naprimjer, prema još uvijek aktualnom komunalnom redu u Osijeku, kazna za fizičku osobu koja ne očisti snijeg je 200 kuna, a za pravnu osobu iznosi 1.000 kuna. Od Nove godine u Osijeku na snagu stupa novi komunalni red kojim će se kazne povećati, pa će fizička osoba platiti kaznu od 400 kuna, odgovorna osoba u pravnoj osobi 500 kuna, obrtnik 600 kuna, a pravna osoba čak 2.500 kuna.

No, voditelj službe komunalnog redarstva Ivica Šiškić objasnio je za Glas Slavonije da bi moglo biti problema s naplatom kazni za komunalni prekršaj nečišćenja snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U komunalnom redu stoji da se snijeg mora čistiti kada ga ima više od pet centimetara. Kako ćemo na sudu dokazivati koliko je centimetara bilo kada se ispisivala kazna, teško mi je i zamisliti", rekao je Šiškić, koji je na problem upozorio nekoliko dana nakon što je Gradsko vijeće izglasalo novi komunalni red.

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo objasnio je kako cilj komunalnog reda nije kažnjavanje građana, te da se za centimetar "gore ili dolje" neće praviti problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dođe li do kažnjavanja, nije teško izmjeriti dubinu snijega i s fotografijom imati dokaz pa ne očekujem nikakve probleme", odgovorio je Bubalo na dubioze komunalaca.

Vezani članci:

arti-201011270235006 arti-201012210295006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo