zahladilo / Naleti vjetra, kiše i pljuskovi. Zbog jakog vjetra prevrnuo se i kamion. Ovakvo nas vrijeme čeka narednih dana

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

'Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu',glasi upozorenje regija

22.11.2023.
11:28
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Mjestimična kiša i naoblaka, a u Dalmaciji u prvom dijelu dana i lokalni pljuskovi. Sve to očekuju Hrvatsku u srijedu, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) napominjući kako će u Gorskom kotaru i Lici kiša prelaziti u susnježicu i snijeg. Temperatura zraka neće prelaziti 9 stupnjeva, krajem dana osjetno niža, a na Jadranu čak i do 17 Celzijevih stupnjeva.

Bit će vjetrovito, u unutrašnjosti uz umjeren do jak, na udare i olujan sjeveroistočnjak. Na Jadranu očekuje se olujna bura s orkanskim udarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nalet vjetra od 140 kilometara na sat u ranim jutarnjim satima prevrnuo je i kamion u blizini Kamenjaka.

Najviše crveno upozorenje izdano je zbog vjetra za riječku regiju (koja uključuje Istru), Kvarner i Kvarnerić te Velebitski kanal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PALO 20 LITARA KIŠE /

FOTO/VIDEO Silovito nevrijeme kod Splita! Auti se zaustavljali u tunelima, padala ogromna tuča

Image
PALO 20 LITARA KIŠE /

FOTO/VIDEO Silovito nevrijeme kod Splita! Auti se zaustavljali u tunelima, padala ogromna tuča

Za riječku regiju upozorava se na mjestimice olujnu buru s orkanskim udarima, većima od 120 kilometara na sat. "Poduzmite mjere za samozaštitu. Postoji rizik za osobnu sigurnost zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Očekuju se rasprostranjena oštećenja konstrukcija, prekid prometa i prekid opskrbe energijom", glasi upozorenje riječke regije.

Image
Foto: DHMZ Screenshot

Za Kvarner i Kvarnerić upozorava se na vrlo jaku i olujnu buru s najjačim udarima vjetra od 65 do 140 km/h. Za Velebitski kanal upozoravaju na olujnu i orkansku buru do 160 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu",glasi upozorenje regija.

POGLEDAJTE VIDEO: Želite znati kakvo će biti vrijeme i hoće li puhati bura - pretplatite se na našu vremensku prognozu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo