većina prostora ilegalna? / Nakon Žnjana, krenula i devastacija Kašteleta: odzvonilo poznatom ugostiteljskom objektu 'Obojena svjetlost'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Ugostitelj Jurušić je do proteklog petka imao rok da ukloni svu bespravnu gradnju, no on je tek presadio palme s mola zapadno od ugostiteljskog objekta

28.11.2017.
16:12
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon devastacije ugostiteljskih objekata na splitskoj plaži Žnjan, isto se počinje događati i na Kašteletu, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, čini se kako je odzvonilo i ugostiteljskom objektu 'Obojena svjetlost' Dragana Jurišića Jenkija. Inspektori smatraju da je samo mali dio velikog objekta legalan, dok je čak 200 kvadrata Jenki napravio bespravno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ugovorna tvrtka će ukloniti dogradnju od oko 200 m2, a ostavit će 'modul' veličine 32 m2. Investitor je do danas uklanjao sve ono što je trebao, dakle, one objekte koje je izgradio bez potrebnih odobrenja. Za uklanjanje je ostao još glavni objekt gdje je u tijeku postupak iznošenja opreme. Građevinska inspekcija i dalje prati cijeli postupak", odgovorili su iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja na upit Slobodne Dalmacije. 

VIŠE O TEMI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Nakon Žnjana, devastira se i plaža Obojena svjetlost? Radnici već danima uklanjaju palme s poznate splitske plaže

Image

Nakon devastacije Žnjana, kreće i rušenje bespravnih objekata na Kašteletu

Image

Nakon devastacije Žnjana, kreće i rušenje bespravnih objekata na Kašteletu

Ugostitelj Jurišić je do proteklog petka imao rok da ukloni svu bespravnu gradnju, no on je tek presadio palme s mola zapadno od ugostiteljskog objekta i učvrstio ih sa žardinjerama koje su njegovi radnici zidali na betonskom platou. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na presici povodom natječaja za Žnjan gradonačelnik Andro Krstulović Opara upitan je o Jenkijevom rušenju mula na Kašteletu. Opara je kratko najavio kako će preporučiti komisiji za koncesije na pomorskom dobru da uzme u obzir uređenje ove plaže u narednom periodu, piše Slobodna Dalmacija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo