pozadina nepoznata / Nakon Žnjana, devastira se i plaža Obojena svjetlost? Radnici već danima uklanjaju palme s poznate splitske plaže

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Radnici koje je angažirao Dragan Jurišić Jenki koji je desetljećima držao ovu plažu već nekoliko dana razbijaju žardinjere i odlažu porušene palme u kamion

21.11.2017.
17:46
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Sa splitske plaže Obojena svjetlost počelo je uklanjanje palmi sa mola, piše Slobodna Dalmacija. 

Naime, radnici koje je angažirao Dragan Jurišić Jenki koji je desetljećima držao ovu plažu već nekoliko dana razbijaju žardinjere i odlažu porušene palme u kamion. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio su ih stavili ispred ugostiteljskog objekta, a ostatak odlazi na druge lokacije. Jurišić je u izjavi za Slobodnu Dalmaciju oštro kritizirao splitskog gradonačelnika. 

"Ova rušenja su potpuno pogrešno vođena. Opara je mogao pričekati sa Žnjanom dok ne bude jasno što će se tamo graditi. Uprihodio bi pet milijuna za prvenstvo u rukometu i ostao bi mu milijun za sanaciju Karepovca", izjavio je, a zatim nastavio s kritikama, ovaj put ih uperivši prema građevinskoj inspekciji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do danas nisam dobio papir što moram rušiti. Ako mora biti dozvola za gradnju, mora postojati i akt za uklanjanje. Oni mi ga nisu uručili, jer se radi o političkom činu", zaključio je. 

Pozadina ovog događaja još uvijek nije razjašnjena, a Jenki tvrdi da samo izvršava naloge građevinske inspekcije. Neki vjeruju kako će Jurišić tražiti rušenje molova na Obojenoj, Kašjunima i Trsteniku. Plaža na Obojenoj već duže vrijeme izgleda otužno i devastirano, no iz Ministarstva graditeljstva već neko vrijeme ne stiže odgovor koja je pozadina ovog rušenja, piše Slobodna Dalmacija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo