Dosta smo se smrzavali, slijedi topliji jesenji tjedan

Jutros se u unutrašnjosti zemlje temperatura spustila ispod ništice, pa se može reći da je osvanulo pravo zimsko jutro iako smo kalendarski u jeseni.

4.10.2013.
10:45
VOYO logo

Jutrašnje temperature u kontinentalnoj Hrvatskoj bile su dosta niske za ovo doba godine. U šest sati najhladnije je bilo u Otočcu i Bednji, gdje je izmjereno -3°C. Stupanj više izmjereno je u Čakovcu, Gospiću, Novoj Gradiški, Karlovcu i Lipiku. Na Sljemenu je zabilježen -1°C, a u Maksimiru samo jedan stupanj.

Najviša dnevna temperatura na kontinentu danas će se penjati do 14, a u unutrašnjosti Dalmacije do 22°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi dio subote očekuje nas sunčano vrijeme, a onda postupno jače naoblačenje stiže sa zapada. Još prije podne kiše može mjestimice biti na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, a popodne i duž većeg dijela ostatka obale, popodne u gorskim, a prema kraju dana i u sjeverozapadnim i središnjim predjelima. U noći na nedjelju mjestimične kiše bit će i u ostatku zemlje. Temperature zraka u jutarnjim će satima biti više nego u petak, na kopnu između -1 i 4°C, na Jadranu od 10 do 16°C. Danju kopnenu Hrvatsku očekuje od 10 do 17°C, a obalu i otoke od 17 do 23°C, javlja meteo-info.hr.

Nestabilno i toplo

Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice još uz malo kiše, uglavnom tijekom jutra, očekuje se i u nedjelju. U unutrašnjosti zemlje bit će slabog do umjerenog sjeveroistočnog i istočnog vjetra. Na Jadranu će biti umjerenog i jakog juga koje će na njegovom sjevernom dijelu već prijepodne okrenuti na umjerenu i jaku buru, a prema kraju dana i na ostatku obale zapuhat će bura. Jutarnje temperature zraka u kopnenim će se predjelima kretati između 2 i 9°C, u morskim od 12 do 18°C. Danju unutrašnjost zemlje očekuje od 11 do 18°C, a obalu i otoke između 18 i 24°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva polovina sljedećeg tjedna donosi nestabilno vrijeme u cijeloj zemlji, no temperatura će postupno rasti, tako da će se sredinom tjedna i na kontinentu temperatura penjati do 20 stupnjeva.

Jutra će u unutrašnjosti zemlje biti puno toplija, primjerice u Zagrebu će najniža jutarnja temperatura biti oko 10 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo