sve je prošlo / Nakon svih kritika izvješće glavne državne odvjetnice dobilo podršku u Saboru - protiv je bilo 49 zastupnika

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvoj-Šipek ustvrdila je kako u 18 mjeseci njezinog mandata nitko iz izvršne vlasti ili HDZ-a nije na nju vršio pritisak

3.12.2021.
13:00
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnici glasali većinom su glasova podržali Izvješće glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek o radu državnih odvjetništava za 2020. godinu. 

Za izvješće ruku je diglo 77 zastupnika, a 49 ih je bilo protiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvješće glavne državne odvjetnice o radu državnih odvjetništava u 2020. na dnevnom je redu Sabora bilo je dulje od 60 dana pa je Most prikupio zastupničke potpise temeljem kojih je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek pozvana u Sabor. Osim na pitanja vezana uz Izvješće, u Saboru je odgovarala i na niz aktualnih vezanih uz ‘slučaj’ Agrokor i povlačenje optužnice, afera Softver u kojoj je uhićena bivša ministrica Gabrijela Žalac i druga.

Hrvoj-Šipek ustvrdila je kako u 18 mjeseci njezinog mandata nitko iz izvršne vlasti ili HDZ-a nije na nju vršio pritisak da nekoga procesuira ili odustane od procesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo