NAKON ŠTO SU SINDIKAT ODBILI NJEGOVU PONUDU: / Premijer pozvao prosvjetare na sastanak, počinje u 16 sati u Banskim dvorima

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Školski sindikati objavili su danas rezultate izjašnjavanja o ponudi Vlade za povećanje njihovih plaća i okončanje štrajka u školama

29.11.2019.
14:05
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković pozvao je u petak sindikate obrazovanja na sastanak u Vladu u 16 sati, potvrđeno je iz Banskih dvora.

Glasnogovornik premijera Marko Milić potvrdio je novinarima da je Plenković pozvao predstavnike sindikata na razgovor nakon njihove konferencije za novinare na kojoj su predstavili rezultate referenduma, kojim je većina prosvjetnih radnika odbila Vladinu ponudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SINDIKATI UVJERLJIVO ODBILI PONUDU VLADE: /

'Oni sada pokušavaju požar gasiti benzinom, nismo zadovoljni, štrajk ide dalje punom snagom'

Image
SINDIKATI UVJERLJIVO ODBILI PONUDU VLADE: /

'Oni sada pokušavaju požar gasiti benzinom, nismo zadovoljni, štrajk ide dalje punom snagom'

Školski sindikati objavili su danas rezultate izjašnjavanja o ponudi Vlade za povećanje njihovih plaća i okončanje štrajka u školama. U srednjim školama 88,93 posto djelatnika odbilo je ponudu, rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec.

“Odbijanje ponude Vlade ima dvoznačnu poruku: zaposleni žele riješiti izmjene svog statusa kroz izmjene koeficijenata i ne žele se cjenkati s dodacima na plaću. Odazvat ćemo se na svaki sastanak s Vladom. Ono što odbijamo je govor mržnje i netolerancije koji se počeo širiti društvenim mrežama. Mi sindikati to ne vodimo i nismo administratori. Molim i novinare da ne potiču objavljivanje govora mržnje u medijima”, rekao je Mihalinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanja Šprem iz Sindikata hrvatskih učitelja objavila je kako je u osnovnim školama ponuda Vlade odbijena s 95,26 posto.

“Val nezadovoljstva potaknulo je degradiranje naše struke. Potplaćenost nije jedini razlog, ima tu niz problema koje treba hitno rješavati. Muči nas sustav anonimnih prijava, nepotrebna administracija, zabrana zapošljavanja. Vlada ovakvim odgovorom mora shvatiti da su zaposlenici u zbornicama usporedili koeficijent složenosti poslova s koeficijentom dostojanstva. Sustav obrazovanja je nezadovoljan, štrajk ide dalje, a problemi se konačno moraju početi rješavati”, kaže Šprem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo