A NIJE BAŠ DA NEMA NIŠTA / Nakon što si je dodjeljivao i luksuzno opremao službene stanove, Banožić zaprepastio novim potezom

Image

Već ima stan u Vinkovcima, a prije četiri godine si je u više navrata dodjeljivao stan na korištenje u Zagrebu

17.2.2023.
8:44
VOYO logo

Na dnevnom redu 204. sjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa našlo se i davanje mišljenja u predmetu M-39/23, a sve to na zahtjev ministra obrane Marija Banožića.

Kako doznaje Danas.hr, Banožić se obratio Povjerenstvu i tražio mišljenje u vezi situacije u kojoj bi kao fizička osoba koristio mjeru subvencioniranih stambenih kredita u 2023. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo: 'Može, ali mora biti zadnji'

"Povjerenstvo je na 204. sjednici dalo mišljenje kako ne bi bilo suprotno odredbama Zakona o sprječavanju sukoba interesa da obveznik kao privatna osoba, uz primjenu mjerodavnih zakonskih odredbi i pravila postupaka, sudjeluje u programu subvencioniranja stambenih kredita kojeg provodi Agencija za pravni promet i posredovanje nekretnina te da mu, ako ispunjava sve kriterije, bude odobreno subvencioniranje kredita u svrhu rješavanja stambenog pitanja, ali pod uvjetom da su ukupna sredstva planirana u državnom proračunu za ovu namjenu dostatna tako da svim podnositeljima koji ispunjavaju uvjete bude odobren zahtjev za subvencijom, a ukoliko to ne bi bio slučaj, prednost bi trebalo dati drugom podnositelju, s obzirom da kao član Vlade Republike Hrvatske sudjeluje u odlučivanju o imenovanju i razrješenju direktora APN-a", odgovorili su iz Povjerenstva na upit.

 Ministarstvo obrane nije bilo toliko rječito odgovarajući na pitanje planira li ministar Banožić kupiti stan te je li podnio zahtjev za subvencioniranim kreditom. "Svi podaci vezani za imovinu kao i za financijske obveze ministra Marija Banožića javno su objavljeni u imovinskoj kartici, koju ministar ažurira sukladno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažnjen jer si je sam dodijelio stanove

Image
MINISTRI VS. GRAĐANI /

Dobili smo zamalo virtualnu šetnju Banožićevim stanom: Je li i vas ganulo otkriće na kakvim foteljama sjedi i koje pipe koristi?  

Image
MINISTRI VS. GRAĐANI /

Dobili smo zamalo virtualnu šetnju Banožićevim stanom: Je li i vas ganulo otkriće na kakvim foteljama sjedi i koje pipe koristi?  

Prema podacima iz imovinske kartice Banožić koji zarađuje 2740,61 eura u svome osobnom vlasništvu ima stan u Vinkovcima površine 81,97 m2, a čija je vrijednost procijenjena na 86.000 eura. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jednoglasno je kaznilo Banožića prošle godine sa 7000 kuna zbog tri odluke iz ljeta 2019. godine.

Kazna se odnosila na odluku iz srpnja 2019. godine u kojoj sam sebi dodjeljuje na korištenje dužnosnički stan u Ilici od 33 četvorna metra, zatim je u rujnu 2019. donio odluku o dodjeli triju stanova za dužnosnike od kojih je sam sebi dodijelio službeni stan od 92 četvorna metra u Gundulićevoj ulici u Zagrebu, najveći od tri koja su u tom trenutku bila na raspolaganju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo