Razočarana Kolinda Grabar Kitarović: 'Nije mi jasno takvo ponašanje'

'Nije me nazvao Milanović i nije mi jasno takvo ponašanje. Očekujem da svi poštuju rezultate izbora. Mislim da ta Vlada neće dugo trajati nakon što ja preuzmem mandat.

13.1.2015.
21:50
VOYO logo

Novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otkrila je da će još večeras ili u srijedu ujutro pisati Vijeću sigurnosti UN-a zbog odluke Haškog suda koje je odbilo zahtjev tužiteljstva da s privremene slobode vrati u pritvor Vojislava Šešelja.

"U potpunosti sam protiv odluke haškog suda da se Šešelja ne vrati u pritvor. Njemu je mjesto u Haagu. Nakon inauguracije ću razgovarati s Vijećem sigurnosti UN-a i Glavnim tajnikom pa ako treba i održati govor pred Općom skupštinom UN-a. Ne smijemo dopustiti da nam tu u području bude netko tko će minirati međunacionalne odnose. Srpskoj vladi je dugo trebalo da reagira. Poslat ću pismo UN-u večeras ili sutra ujutro", rekla je Grabar Kitarović u razgovoru za N1 televiziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, rekla je kako će u četvrtak otputovati u Bruxelles i raskinuti radni odnos s NATO-om. "Putujem u četvrtak ujutro da riješim sva tehnička pitanja oko prestanka radnog odnosa u NATO-u", dodala je.

'Bolje bih surađivala s Piculom nego s Milanovićem'

Grabar Kitarović je komentirala i zaoštravanje odnosa s premijerom Zoranom Milanovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije me nazvao Milanović i nije mi jasno takvo ponašanje. Očekujem da svi poštuju rezultate izbora. Nije mi jasno čega se igramo. Mislim da ta Vlada neće dugo trajati nakon što ja preuzmem mandat. Tražit ću sjednicu Vlade, a ako ju gospodin Milanović odbije postoje i drugi načini", kazala je nova predsjednica.

Milanović i Karamarko za istim stolom?

Dodala je da će krenuti u konzultacije sa svim strankama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi trebaju pregristi svoj ponos, moramo sjesti za isti stol kako bi postigli nacionalni konsenzus. Zajednički razgovor s Karamarkom i Milanovićem bi bio pametan potez i dogodit će se ako Zoran Milanović pristane na taj sastanak", rekla je Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike