češljanje poslovanja javnog poduzeća / Nakon smjene direktora 'samouhljeba' zbog isplate milijunskog bonusa, krim policija upala u 'Piškornicu'?

Image
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Kako navodi Podravski, nalog za češljanje poslovanja javnog poduzeća koje ima zadatak izgraditi centar za gospodarenje otpadom za četiri sjevernohrvatske županije dalo je Državno odvjetništvo

3.12.2017.
21:44
Dalibor Urukalović/PIXSELL
VOYO logo

Krim policija u petak je ušla u sjedište javne tvrtke Piškornica u Koprivničkom Ivancu, potvrđeno je za Podravski.hr iz nekoliko izvora.

Kako navodi Podravski, nalog za češljanje poslovanja javnog poduzeća koje ima zadatak izgraditi centar za gospodarenje otpadom za četiri sjevernohrvatske županije dalo je Državno odvjetništvo, nakon što je zbog isplate milijunskog bonusa, ali i blizu 300.000 kuna naknade, s čela tvrtke smijenjen direktor Mladen Jozinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Jozinović je smijenjen s mjesta direktora smetlišta nakon što je otkriveno da je sam sa sobom potpisao ugovor i isplatio si bonus u iznosu od milijun kuna.

Uz to što vodi javnu tvrtku, osnovao je i tvrtku kćer u kojoj je također direktor, a preko nje je sebi isplaćivao bonuse iz javne tvrtke. Naime, Jozinović je potpisao ugovor koji sadrži stavke koje mu omogućuju da sam sebi, osim postojeće plaće od 18.500 kuna, isplaćuje još dodatnih 10.000 (deset tisuća) kuna svaki mjesec, uz dodatni bonus koji iznosi 10 posto dobiti, a što je prošle godine iznosilo nešto više od milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraga o tome što se sve događalo u javnom poduzeću ide u najmanje tri smjera.

Prvi je inicirao Nadzorni odbor tvrtke nakon sjednice održane 24. studenoga, na kojoj je Jozinović otpušten i naložen mu je povrat bonusa u bruto iznosu. To je tijelo dokumentaciju o skandaloznoj isplati poslalo Državnom odvjetništvu, najavivši da će prijavu dopuniti nakon što interna revizija završi češljanje poslovnih knjiga Piškornice, a to bi moglo biti, kako neslužbeno doznaje Podravski.hr, koncem prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi smjer istrage se bavi suradnjom privatnog lokalnog poduzetnika s Piškornicom.

VIŠE PROČITAJTE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći krak policijske istrage, pak, odnosi se na preispitivanje ugovora temeljem kojega je javna tvrtka od Općine Koprivnički Ivanec kupila parcelu na kojoj će se graditi centar za gospodarenje otpadom.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike