vigilare prosvjeduje / Nakon slatkiša i kostima, sad im smeta Linolada: 'Roditelji nam šalju pritužbe. Vratimo Božić!'

Image
Foto: Facebook

Udruga Vigilare se požalila i da trgovački lanci ne čestitaju Božić, nego 'blagdane'

16.12.2019.
11:10
Facebook
VOYO logo

"Vratimo Božić", zavapili su iz Konzervativne udruge Vigilare na Facebooku. Ovog puta pobunili su se protiv Podravkine Linolade na kojoj piše "Merry Winter"

"Ako ste mislili da su “sretni blagdani” glup izraz (umjesto Sretan Božić), što tek reći za Podravku i njezinu “winter” Linoladu? Prvo, zašto na engleskom, a još važnije: što znači Merry Winter? (ako već žele na engleskom, onda neka poruka za Podravku bude jasna: 'Jesus is the reason for the season') Roditelji nam već šalju pritužbe i pišu Podravki. Pišite i zovite i vi. Vratimo Božić!", napisali su iz Udruge na Facebooku

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga Vigilare se požalila i da trgovački lanci ne čestitaju Božić, nego blagdane. 

"Vigilare voli Došašće (Advent) i Božić. To je dio katoličke Hrvatske tako da očekujemo na javnim mjestima, u trgovinama i trgovačkim centrima da ove katoličke i kršćanske blagdane ističu jasno i glasno, a ne s nekakvim bezličnim, new age i sekularističkim izrazima kao sretan "xmas" i "blagdani" ili još najgore - "praznici", napisali su na Facebooku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požalili su se i uoči blagdana Svih Svetih. Tada su im smetali slatkiši, šminka i kostimi povodom Noći vještica. Prema njihovu mišljenju, Lidl je promovirao kulturu smrti i kanibalizam.

"Reagirajmo na užasne boleštine za djecu koje promiče ovaj trgovački lanac: pijenje vampirske krvi, jedenje očiju i prstiju te čoko kostura u mrtvačkom lijesu, odijevanje djece u vampire i mrtvace. Zaustavimo zastrašivanje i traumatiziranje djece i suprotstavimo se poganizaciji Hrvatske. pošaljite svoje pritužbe i zgražanje na: kupac@lidl.hr; lidl@lidl.hr", objavili su tada. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo