zaštita proizvođača / Nakon sastanka s Plenkovićem proizvođači mlijeka kažu da još nisu odlučili hoće li organizirati prosvjed

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Cijena mlijeka u cijeloj Europskoj uniji, pa tako i Hrvatskoj je niska i to predstavlja primarni problem domaćih proizvođača mlijeka', izjavio je Tolušić

29.8.2017.
12:44
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se s predstavnicima proizvođača mlijeka u Banskim dvorima. Razgovarali su o aktualnom stanju u sektoru proizvodnje i prerade mlijeka, kao i planiranim potezima Vlade Republike Hrvatske u cilju zaštite hrvatskih proizvođača mlijeka.

Ove je godine Ministarstvo poljoprivrede donijelo tri pravilnika, tzv. Mliječni paket, kako bi poboljšalo situaciju u tom sektoru.  Uz predsjednika Vlade bio je i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak i pomoćnik ministra poljoprivrede Krunoslav Karalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijena mlijeka u cijeloj Europskoj uniji, pa tako i Hrvatskoj je niska i to predstavlja primarni problem domaćih proizvođača mlijeka", izjavio je Tolušić. 

Proizvođačka organizacija Mliječni put zatražila je sredinom kolovoza prijem kod premijera kako bi ga upozorila na neizdrživu situaciju u sektoru proizvodnje mlijeka te kako bi pokušali zajednički naći rješenje, jer će u suprotnom biti prisiljeni organizirati prosvjede i sa stokom izići na ulice Zagreba, pred trgovačke lance i mljekare. I nakon sastanka kažu da jos nisu odlučili hoce li organizirati prosvjed. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Matija Brlošić uoči sastanka je rekaoda im se u proteklih pet godina ne isplaćuje puni iznos iz eu fondova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo