NAKON SABORSKE, EUROPSKA PLAĆA; Predrag Matić otkrio zašto više ne želi posao u Saboru: / 'U ovoj Vladi svatko ima aferu'

Image

Matić smatra da su četiri mandata za HDZ katastrofa te dodaje kako nije za koaliranje ni ikakve izborne kombinacije s HDZ-om

3.6.2019.
14:04
VOYO logo

Bivši ministar branitelja, saborski zastupnik i budući zastupnik u EU parlamentu, Predrag Fred Matić, otkrio je u intervjuu u studiju 24sata koga bi podržao na predsjedničkim izborima, ali osvrnuo se i na rad Vlade. U novom sazivu Europskog parlamenta on će biti jedini zastupnik koji je bio u logoru, doznaje 24sata.

Matić je prvo komentirao rezultate europskih izbora. Tvrdi da su oni u SDP-u bili pozitivno iznenađeni s dobivena četiri mandata jer su očekivali tri. Smatra da su četiri mandata za HDZ katastrofa te dodaje kako nije za koaliranje ni ikakve izborne kombinacije s HDZ-om pa se osvrnuo na misao Ivice Račana kada je rekao da se "izbori mogu izgubiti, ali obraz se ne smije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FRED MATIĆ TRLJA SOL NA RANU HDZ-u: 'Možemo reći da je HDZ definitivni gubitnik ovih izbora'

Image
FRED MATIĆ TRLJA SOL NA RANU HDZ-u: /

'Možemo reći da je HDZ definitivni gubitnik ovih izbora'

Image
FRED MATIĆ TRLJA SOL NA RANU HDZ-u: /

'Možemo reći da je HDZ definitivni gubitnik ovih izbora'

'Mičem se u EU parlament jer stanje u Saboru više ne mogu gledati'

Bivši ministar branitelja kazao je da ova Vlada počiva na trgovini i ucjeni te je naglasio da mu je muka kada dolazi u Hrvatski sabor. Jedan od razloga zašto se miče, tvrdi Matić, je i taj što više stanje u Saboru ne može gledati. Ono što je također naglasio jest da je dobio puno glasova od istaknutih branitelja pa komentirao da "ima dobrih i normalnih branitelja", međutim, da ima i "četrdesetak ljudi koji maltretiraju zemlju" misleći na čelne ljude braniteljskih udruga iz HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

23.05.2019., Zagreb - SDP sa svojim kandidatkinjama i kandidatima za Europski parlament na Cvjetnom trgu odrzao svoj pretposljednji zavrsni predizborni skup. Davor Bernardic, Predrag Fred Matic. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

"Jedna od najglupljih teorija je 'on krade, ali barem je naš'. U ovoj Vladi svatko ima neku aferu. Teško mi se sad sjetiti uopće nekoga tko nema aferu. HDZ je promijenio Andreja Plenkovića. To nije isti čovjek od 2015. U borbi za vlast krenuo je s nekakvom Tuđmanovom retorikom. Ne stoji mu to. Ono dizanje ruku, prijetnje, pokazivanje prstom. On si time čini medvjeđu uslugu. Upropastio se kod ljudi, glumiš, vidi se. Imaš svoje biračko tijelo, njemu se obraćaj", komentirao je Predrag Matić.

Matić se osvrnuo i na predstojeće predsjedničke izbore i na potencijalne kandidate. Kazao je da je vrlo teško komentirati Zorana Milanovića i dodao da će SDP morati imati kandidata za te izbore. No, njemu je teško reći tko je favorit i kaže da ne može birati između Ive Josipovića i Milanovića jer je jednom bio ministar, a drugom savjetnik. Ipak, podržao bi obojicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Boris Ščitar/PIXELL

Predrag Fred Matić

"Teška ispraznost. Predsjednik nema nekih velikih ovlasti. Ona je pričala o svemu osim što je njezina dužnost. Bila je na stotinjak putovanja, to je najbolje kad se makne, najmanju štetu čini", osvrnuo se Matić na rad predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Matić je nedavno izjavio kako smatra da je SDP prošao "katarzu" i da je na putu do potpunog oporavka. Podsjetimo, Matić je na europskim izborima dobio 13.371 glas, od čega 3162 u Zagrebu, u kojem živi. SDP-ovci koji će se s Matićem naći u "klupi" EU parlamenta su Tonino Picula, Biljana Borzan i Romana Jerković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo