Ni kriv ni dužan: Blokirali mu račun, a greška koju su učinili pritom je ogromna

Mladen Bilobrk zaboravio je da je ikad bio pretplatnik T-Coma dok mu prije nekoliko dana nije blokiran račun.

7.11.2014.
6:29
VOYO logo

"Terete me za nekakvo dugovanje u iznosu od 3.059 kuna koje je sa zateznim kamatama i troškovima ovršnog postupka skočilo na 10.773 kune. Ne mogu tvrditi da dug nisam napravio, koristio sam tada i mobilni i fiksni telefon preko T-Coma. Radi se o tomu da cijelo ovo vrijeme nisam dobio niti jednu opomenu od spomenutog teleoperatera", tvrdi Bilobrk.

Nemalo se iznenadio kad je na Općinskom sudu u Splitu zatražio dokumentaciju iz svog predmeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Saznao sam tako da je rješenje o ovrsi, odnosno dostavnicu koja je stigla sa Suda, u siječnju 2004. potpisala 'supruga Bilobrk' koju ja nisam imao tada, a nemam je ni danas! Slijedom tog lažiranog potpisa presuda je postala pravomoćna, a ja se, naravno, nisam imao kome žaliti jer nisam ni znao da se protiv mene vodi postupak", kaže Bilobrk zaSlobodnu Dalmaciju.

Objašnjava da su mu dopise cijelo vrijeme slali na adresu u Splitu, iako zadnjih osam godina živi u Solinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijava Državnom odvjetništvu

Od svog odvjetnika saznao je da je čitav predmet, čak i u slučaju da je postupak bio proveden kako treba, otišao u zastaru u siječnju ove godine. Tada je, naime, isteklo 10 godina od pokretanja ovrhe. To su potvrdili i u splitskom Savjetovalištu za zaštitu potrošača.

Bilobrk je najavio da će njegov odvjetnik podnijeti prijavu Državnom odvjetništvu jer je, tvrdi, cijeli postupak vođen protuzakonito, ponajprije zato što mi je uskraćeno pravo žalbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HT: Neka sud odluči

U odvjetničkom društvu koje zastupa T-Com, rekli su kako je moguće da je predmet u zastari, no da oni ne mogu otpisati dug, već to mora učiniti T-Com.

Iz Hrvatskog telekoma (HT) odgovaraju kako su se u ovom slučaju rukovodili "svim primjenjivim zakonskim propisima" O nastupanju zastare i eventualnom otpisu duga bivšem korisniku nisu ništa napisali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-"Temeljem sklopljenog pretplatničkog ugovora HT je korisniku pružio elektroničke komunikacijske usluge. Budući da korisnik iste nije podmirio, HT je bio prisiljen pokrenuti ovršni postupak radi naplate nastalog dugovanja. Ističemo kako korisniku, kao ovršeniku, a time i stranci u postupku, pripadaju sva prava zajamčena mjerodavnim zakonom, pa tako i pravo na pravne lijekove, a o čemu će konačnu odluku donijeti nadležni sud", navodi se odgovoru iz HT-ove Služba za odnose s javnošću.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo