tragičan slučaj / Nakon otvorenih optužbi MUP-a Srbije, RTL istražuje: tko je odgovoran za smrt male Madine?

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije otvoreno je optužilo hrvatsku policiju za smrt djevojčice Madine, izbjeglice iz Afganistana koja je prije mjesec dana poginula na kolosijeku željezničke pruge Šid-Tovarnik

26.12.2017.
18:45
VOYO logo

Šestogodišnja Madina Hussiny te je noći, sa svojom majkom i još šestero djece pokušala iz Srbije prijeći u Hrvatsku. Presreli su ih hrvatski policajci i navodno ih natjerali da se vrate u Srbiju usmjeravajući ih baterijskim lampama uz prugu.

Djevojčicu je poslije udario vlak. Njezina majka tvrdi da su u Hrvatskoj namjeravali zatražiti azil. To sada potvrđuje i MUP Srbije te izravno optužuje hrvatsku graničnu policiju za kršenje sporazuma o readmisiji te međudržavnog Protokola o predaji i prihvatu osoba čiji boravak nije legalan. Hrvatska policija odbacuje optužbe i ostaje pri svome - izbjeglice s kojima je bila nesretna djevojčica nikada nije prešla hrvatsku granicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, MUP Srbije nije pokrenuo istragu o smrti afganistanske djevojčice. Iz Javnog tužiteljstva u Sremskoj Mitrovici objašnjavaju da slučaj nisu istraživali jer se dogodio točno na samoj liniji razgraničenja između Hrvatske i Srbije. Ali tvrde da su hrvatski policajci razdvojili majku od tijela poginule kćeri, što su iz MUP-a demantirali.  

Izvještaj o ovom slučaju zatražio je i saborski Odbor za nacionalnu sigurnost, ali i Ured pučke pravobraniteljice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je ona do sada doznala i što je zapravo sporno u ovom tragičnom slučaju, doznajte u intervjuu Borisa Miševića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo