PROSTAČKE ALUZIJE / Nakon Melanijinog, još jedan plakat podigao prašinu: 'Ovoj frljićizaciji Hrvatske ćemo stati na kraj'

Image
Foto: Vigilare

'Prostački plakati ispod su razine HNK-a i pravi su primjer neodgovornog trošenja novca poreznih obveznika koji obilno financiraju tu ustanovu'

19.9.2017.
14:03
Vigilare
VOYO logo

Udruga Vigilare zatražila je od Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu uklanjanje plakata za prodaju pretplata za sezonu 2017./2018. na kojem se nalazi par koji aludira na bludne radnje, navodi se na stranici udruge.

PROČITAJTE JOŠ:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Bijesna Melania Trump: prva američka dama zaprijetila tužbom zbog jumbo plakata po Zagrebu

Udruga se na ovaj čin odlučila potaknuta, kako tvrde, brojnim pritužbama uznemirenih građana. "Prostački plakati koje se može vidjeti po Zagrebu dio su nove marketinške kampanje Hrvatskog narodnog kazališta. Reagirali smo prosvjednim pismom i zatražili njihovo hitno uklanjanje ", poručuju iz udruge. Pismo su uputili HNK-u, Ministarstvu kulture i Gradskom uredu za kulturu, a udruga poziva građane da učine isto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatsko narodno kazalište kulturna je ustanova od nacionalnog značenja i ne može biti prepuštena umjetničkim aktivistima i kulturnim revolucionarima. Zadaća HNK-a jest očuvanje nacionalne i njegovanje klasične kulture, a ne prizemno provociranje kroz poigravanje vrijednostima najvećeg dijela hrvatskog naroda. 

Ovi prostački plakati ispod su razine HNK-a i pravi su primjer neodgovornog trošenja novca poreznih obveznika koji obilno financiraju tu ustanovu. Ovoj frljićizaciji Hrvatske konačno ćemo stati na kraj", rekao je predsjednik udruge Vigilare dr. sc. Vice Batarelo, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo