Nakon kiše u Zagrebu fekalije preplavile stanove

Jaka kiša donijela je osvježenje u Zagreb, no s padalina ujedno su stigli i problemi za stanovnike Sigečice gdje je voda iz sifona i šahtova počela prodirati u podrume i stanove.

18.7.2010.
22:23
VOYO logo

Velik broj stanova u zagrebačkom naselju Sigečica oštećen je nakon jake kiše koja je pala u noći sa subotu na nedjelju. Policajci su napravili zapisnika, avatrogasci su cijeli dan ispumpavali vodu iz svakog poplavljenog podrumskog i prizemnog stana ili lokala.

Voda je na Sigečici počela prodirati iz sifona i šahtova nakon kiše, a pojedini stanari žalili su se za 24sata kako 'plivaju' u hrpi fekalija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vesna Kušanić, vijećnica gradske četvrti Trnje, uvjerena je da je razlog gradnja novog kolektora u Vukarskoj ulici, za kojeg tvrdi da je loše izgrađen. Dodaje tome i gradnju brojnih novih zgrada. Sve to, kaže, loše djeluje na cijevi stare više od 70 godina.

Na gradilištu kolektora tvrde kako nisu krivi, te tvrde da su zatvorili stari kolektor i napravili prespajanje koje odgovara projektu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Voda koja se slijeva sa Sljemena ne nakuplja se zbog radova. Tek nakon gradilišta nastaje uspor i voda se vraća'', rekao je Josip Peršun, nadzorni inženjer na radovima kolektora.

Dodaje za 24sata kako svaki oštećeni stanar s računima od dezinfekcije može doći u Vodoopskrbu i odvodnju ili tvrtku Georad, koja je izvođač radova, te zatražiti povrat novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201007180012006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo