širi se buna / Nakon Filozofskog, pobunili se studenti još jednog zagrebačkog fakulteta

Traže ostavku dekanice, no ona je odlučna u tome da ostane na svome mjestu

17.10.2016.
22:26
VOYO logo

Nakon Filozofskog svoj prvi studentski plenum imali su i studenti na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu i odmah zatražili ostavku dekanata.

 S obzirom da od rektora nema odgovora, a dekanica ne posustaje - danas nastavljaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija nije kao na Filozofskom fakultetu jer je dekanica otvorena za razgovore sa studentima, a arzgovarala je i s novinarima.

Dogovori su išli ovako - studenti traže prostorije za plenum u 20 sati, ona im odobri u 17. Studenti traže dozvolu dolaska svih ljudi zainteresiranih za plenum, ona im dozvoli samo za ljude s TTF-a. Upravo su zato prošli plenum održali ispred fakulteta, ali su zato danas zauzeli predavaonicu bez dozvole. Medijima unutra nije dozvoljen ulaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uprava je studente dovela do nelegalnog statusa bez njihova pristanka, pozivajuci se na autonomiju sastavnice fakulteta da bi kasnije to ispravljala daljnjim nelegalnostima I s toga mi tražimo ostavku uprave fakulteta", kaže apsolventica Mia.

Sve su to, tvrde studenti, uvidjeli kada su im u svibnju uzeli indexe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nama je rečeno da će se voditi nekakva statistika, a onda smo vidjeli da su nam upisani kolegiji u šestom mjesecu ponovno i nije nam bilo jasno zašto bez našeg znanja?", kaže Mišković Marko iz studenstke incijative TTF-a.

"Nije riječ o nikakvom otimanju indexa, nije riječ o nikakvom istraživanju. Trebalo je uskladiti stanje u ISVU i stanje u indexima", odgovara dekanica Sandra Bischof

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavili su nekoliko primjera u kojim na studomatu stoji da tudent za upisanu godinu ne mora platiti participaciju, a fakultet mu je za prebačene bodove dostavio uplatnicu od nekoliko tisuća kuna.

Na pitanje je li netko tko je uplatio poslao svojim imenom upit na dekanat ili na ministarstvo, studenti kažu da su to sad radili kad su shvatili da nije samo izolirani incident nego se radi o više takvih slučajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odgovorno tvrdim da nikome na TTF-u nije naplaćeno više nego što je trebalo biti", kaže dekanica i dodaje da su studenti, kad su vidjeli nepravilnost, trebali odmah javiti u referadu.

U svakom slučaju, vjetar u leđa studenti su, priznaju, dobili nakon pobune na Filozofskom fakultetu, ali ovdje je dekanica odlučna da nikuda ne odlazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ništa, fakultet je manji, pa možda za sljedeći plenum sjednu u istu prostoriju u isto vrijeme.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo