TRGOVAČKI CENTRI NA METI / Nakon dojave o bombi kupci nisu evakuirani iz Westgatea: 'Zaštitari svako jutro rade provjere prostorija'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

'U dogovoru s policijom nije bilo potrebe za evakuacijom. Sigurnost posjetitelja i djelatnika nam je na prvom mjestu', kazao je direktor tvrtke koja upravlja Westgateom

21.6.2022.
8:48
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Proteklih tjedana u Zagrebu i široj okolici u trgovačke centre putem e-maila dolaze dojave o bombama. Kako se ispostavi nakon svake policijske provjere, radi se o lažnim dojavama.

No, pretprošlog vikenda, kad je na e-mailove trgovačkih centara stigla dojava s ruske domene, jedini centar koji se nije evakuirao bio je Westgate, doznaje Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Župa, izvršni direktor tvrtke F. O. Centering koja upravlja Westgateom kazao je da se svaki dan, 24 sata u kontinuitetu, u centru provodi preventivni temeljiti nadzor.

Image
razgovarao i s Amerikancima /

Božinović o lažnim dojavama o bombama u Hrvatskoj: 'Istražujemo sa SOA-om, Interpolom...'

Image
razgovarao i s Amerikancima /

Božinović o lažnim dojavama o bombama u Hrvatskoj: 'Istražujemo sa SOA-om, Interpolom...'

"Svako jutro prije otvaranja centra, koji je velik 226.000 četvornih metara, zaštitari pregledavaju prostorije dostupne građanima i traže neuobičajene stvari. Inače, riječ je o pregledu koji radi i policija u slučaju dojave. Što se tiče dojave od pretprošle nedjelje, zaprimili smo email u 6.30 sati, međutim uočen je tek u 10 sati kad ga je osoba s infopulta pročitala. Obavijestili smo policiju, ali kako je zaštitarska služba, bez znanja o toj dojavi, i to jutro obavila temeljiti pregled prije otvaranja, u dogovoru s policijom nije bilo potrebe za evakuacijom. Sigurnost posjetitelja i djelatnika nam je na prvom mjestu", kazao je za Jutarnji Marko Župa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Avenue Malla, koji je zaprimio tri dojave, tvrde da se cijeli centar evakuira zbog mjera opreza, kao i politike GTC grupacije.

"Rute evakuacije uvijek su prohodne te ujedno samu probnu evakuaciju održavamo jednom godišnje kako bi zaposlenici i posjetitelji koji se u tome trenutku nalaze u centru pravovremeno reagirali. Nastavno na to, održat ćemo i dodatne edukacije kako bi svi bili još više svjesni same situacije ako do nje ponovno dođe", odgovorila je Lea Spišić iz GTC grupacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Arena centra, koji se triput u dva mjeseca našao na udaru lažne dojave, kažu da se primjenjuju sve sigurnosne procedure sukladne zakonu te su dodatno usuglašene s policijom, a po potrebi se ažuriraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo