VIKEND PROGNOZA DUNJE MAZZOCCO DRVAR / Nakon deset hladnih dana, stiže deset toplijih!

Image

Uz temperature zraka osjetno iznad nule sav postojeći snijeg će se otopiti, a ovaj novi neće stvarati snježni pokrivač

11.1.2019.
7:42
VOYO logo

Jedan od najtoplijih gradova u Hrvatskoj jučer je bio najsnježniji. 

Dalmacija pod snijegom. Zapravo, dio Dalmacije, Zagora i vrhovi najviših srednjedalmatinskih otoka. Prvo snježno jutro bilo je zaista nevjerojatno lijepo uz skoro četvrt metra snijega, a na slici su prikazane visine snijega jučer, kad se već dio otopio, a dio slegnuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznati sinjski biljeg, skupltura alkara na konju na dnu Alkarskog trkališta, bio je pokriven jučer s nekoliko centimetara, na meteorološkoj postaji službeno se mjerilo 13, 3 centimetra više od Zavižana. Slike snijega stigle su i s Brača, s Vidove Gore gdje, jasno, Državni hidrometeorološki zavod nema službena mjerenja. A mogao bi ih imati, s obzirom da unazad nekoliko godina snijeg češće pada na Braču nego u Zagrebu.

Šalu na stranu, snijeg u Dalmaciji i nije baš rijetka pojava, u Zagori imamo u prosjeku 4 dana sa snijegom na tlu svake godine. Jučer je bio upravo četvrti takav što znači da smo prosjek već izjednačili. Idućih dana neki dijelovi Zagore će ga i premašiti s obzirom na to da se noćas neće sve otopiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Prognoza snijeg

Vikend na kopnu

Danas tijekom dana najvjerojatnije hoće, a ako ga ipak nešto ostane u noći na subotu stvorit će se od tog utabanog snijega ledena kora. Ta će noć, naime, biti vrlo hladna, temperatura će se u većini nizinskih područja spustiti do oko -5, a u gorskoj Hrvatskoj najvjerojatnije i na oko -10 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon većinom vedrog prvog dijela noći u subotu prijepodne očekuje se jače naoblačenje s kojim u Podravini i Baranji može pasti malo snijega. Tijekom dana će se zadržati oblačno, većinom suho, a počet će se osjećati i da stiže ozbiljnija promjena cirkulacije nad našim dijelom Europe. Oni osjetljivi na zimske južine mogli bi osjetiti umor i pospanost.

U nedjelju ujutro već manje hladno, iako još uvijek većinom ispod nule, a danju nekoliko stupnjeva toplije nego u subotu. Stiže i novo prolazno naoblačenje s kojim će u cijelom kopnenom području biti prolaznih oborina na granici kiše i snijega. Uz temperature zraka osjetno iznad nule sav postojeći snijeg će se otopiti, a ovaj novi južni neće stvarati snježni pokrivač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Prognoza kopno

Vikend na moru

I na moru dinamično uz dva naoblačenja od kojih će ovo subotnje biti slabo, kratkotrajno i bez oborina, a nedjeljno malo trajnije, s kišom koja bi ponegdje mogla biti i malo izraženija uz grmljavinu. Ali ne i obilna. Na moru također i manje hladno, ali ne i znatno toplije od klimatološkog prosjeka. U subotu će ujutro još mjestimice biti mraza, no dnevna temperatura bit će već viša nego u petak. Osjet pak znatno ugodnijega vremena jer će bura oslabjeti, a u nedjelju okrenuti na jugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Prognoza Jadran

Detaljnije informacije o vremenu idućih dana možete pogledati u našim emisijama RTL vijesti i RTL danas, a sve što vas zanima, a niste pronašli u ovom tekstu možete pitati na našem Facebook profilu.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo