NAKON DEBAKLA DRAGE PRGOMETA: / Zagrebački HDZ pred raspuštanjem, zna se i tko dolazi na čelo organizacije

Image
Foto: Sanjin Strukić / PIXSELL

Nakon debakla u prvom krugu lokalnih izbora u Zagrebu, gradski odbor zagrebačkog HDZ-a mogao bi biti raspušten nakon drugog kruga lokalnih izbora.

28.5.2017.
9:25
Sanjin Strukić / PIXSELL
VOYO logo

Kao kandidati za povjerenike koji će preuzeti zagrebački HDZ do novih unutarstranačkih izbora spominju se mladi liječnik Mislav Herman te Plenkovićev savjetnik Karlo Ressler.

Nakon rezultata prvog kruga lokalnih izbora i neuspjeha Drage Prgometa u Zagrebu, predsjednik stranke Andrej Plenković najavio je osvježenje gradskog HDZ-a. Večernji piše da bi se takvim rješenjem odgovornost za loš rezultat u glavnom gradu prebacio na gradski ogranak stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je riječ o Gradskoj skupštini, ako nakon drugog kruga pobijedi Milan Bandić, HDZ će ga vjerojatno podržati uz uvjet da dobiju mjesto predsjednika Skupštine te uz uvjet da Bandić provede projekte s kojima je zagrebački HDZ i krenuo u lokalne izbore.

Neki HDZ-ovci smatraju da se raspuštanje neće dogoditi prije preslagivanja većine ili novih parlamentarnih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bit će to borba, uostalom i Plenković je odgovoran za rezultat u Zagrebu. Koliko znam, Andrija Mikulić ne misli dati ostavku na mjesto šefa gradskog HDZ-a', rekao je za Večernji jedan član zagrebačkog HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo