mjeri se šest plinova / Nakon božićnih i novogodišnjih blagdana nastavljena sanacija odlagališta Karepovac

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Tijekom privremenog mirovanja sanacijskih radova kompletirani su uređaji za mjerenje svih šest plinova propisanih u Glavnom projektu sanacije

8.1.2018.
17:49
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Sanacija odlagališta Karepovac nastavljena je u ponedjeljak nakon dvotjedne stanke zbog božićnih i novogodišnjih blagdana te školskih praznika, izvjestili su iz splitske Gradske uprave.

Radovi na sanaciji odlagališta Karepovca prekinuti su 22. prosinca prošle godine, a splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara tom je prigodom objasnio da se to čini kako bi stanovnici Splita i okolnih mjesta, posebice oni najbliže odlagalištu, odmor i blagdane proveli što ugodnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom privremenog mirovanja sanacijskih radova kompletirani su uređaji za mjerenje svih šest plinova propisanih u Glavnom projektu sanacije. Tako će se uz dosadašnja mjerenja sumporovodika, amonijaka i lebdećih čestica PM10 s udjelom metala, na mjernoj postaji Karepovac mjeriti i sumporov dioksid, dušikov dioksid i merkaptan, ističu iz splitske Gradske uprave.

Pored kontinuiranog mjerenja kvalitete zraka, komunalno poduzeće „Čistoća“ već duže vrijeme na odlagalištu Karepovac provodi ispitivanja i mjerenja plinskih bunara te obavlja analizu procjednih voda, a izvođači radova će nastaviti mjeriti vrijednosti plinova na samom gradilištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo