'Nakon 23 godine izlazimo kao poklane ovce'

'Što imam reći? Imam troje djece. Nakon 23 godine izlazimo kao poklane ovce, tako mirno, tako tiho. Ne znam što nakon ovog', kaže jedna od 916 radnika Željezare Sisak koja je ostala bez posla.

16.12.2011.
9:43
VOYO logo

Radnici Željezare Sisak uspjeli su s američkim poslodavcima dogovoriti otpremnine u iznosu od 3.000 kuna po godini staža, ali kada plate račune i rate kredita, rijetkima će ostati nešto novca.

S gotovo tisuću radnika koji su u dva dana ostali bez posla, jer se Željezara našla u dugovima prema državi od 20 milijuna kuna, broj nezaposlenih u Sisku popeo se na gotovo 13.000. Dok se neki radnici nadaju da će Željezara ponovno raditi te da će im pomoći nova vlada Zorana Milanovića, gradu prijeti novi val otkaza: u Sisku postoje još tri tvrtke kojima prijeti ista sudbina kao Željezari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željezara je bila jedna od žila kucavica Siska, o plaćama zaposlenih ovisilo je gotovo pola grada. Veći dio proračuna grada Siska dolazio je iz doprinosa koji je plaćala Željezara, te se dogodila jedna prilično zanimljiva životna ironija. Prije 20 godina kada je Željezara bila na svom vrhuncu, zapošljavala je 13.000 ljudi, a sada će u Sisku biti 13.000 nezaposlenih, piše Dnevnik.hr.

Vlada Zorana Milanovića rekla je da je ovo jedan od prvih problema s kojim će se oni uhvatiti u koštac. Radnici očekuju mnogo od njih i nadaju se da će već na prvoj sjednici Vlade biti govora o sisačkoj željezari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo