DOMAĆIN SLAVI TRI BODA / Naklon do poda majstore: 'Ševa' uništio Šveđane!

Image
Foto: AP Images

U susretu 1. kola D skupine EURA u Kijevu su nogometaši Ukrajine svladali Švedsku s 2:1 (0:0), te izbili na vrh ljestvice. U ranije odigranom susretu ove skupine Francuska i Engleska su igrali 1:1.

11.6.2012.
22:38
AP Images
VOYO logo

Ukrajina - Švedska 2:1 (0:0)

Olimpijski stadion, Kijev. Gledatelja: 70 000. Sudac: Cüneyt Cakir (Turska)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0:1 Ibrahimović (52), 1:1 Ševčenko (55), 2:1 Ševčenko (61)

UKRAJINA: Pjatov, Gusjev, Kačeridi, Mihajlik, Selin, Timoščuk, Nazarenko, Jarmolenko, Konopljanka (Dević 90+3), Ševčenko (Milevski, 81), Voronjin (Rotan, 85).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠVEDSKA: Isaksson, Lustig, Mellberg,G ranqvist, Martin Olsson, Rasmus Elm, Kallstrom, Sebastian Larsson (Wilhelmsson, 68), Ibrahimović, Toivonen (Anders Svensson, 62), Rosenberg (Elmander, 71).

KIJEV - U susretu 1. kola D skupine EURA u Kijevu su nogometaši Ukrajine svladali Švedsku sa 2:1 (0:0), te izbili na vrh ljestvice. Oba pogotka za Ukrajinu zabio je AndrijŠevčenko (55, 62), a strijelac za Švedsku bio je ZlatanIbrahimović (52). U ranije odigranom susretu ove skupine Francuska i Engleska su igrali 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo slabo prvo poluvrijeme, sa tek nekoliko prigoda, a u drugom dijelu daleko zanimljivije, a posebice u razdoblju od 52. do 62. minute, kada su pala tri pogotka.

Prvu šansu na susretu vidjeli smo u 23. minuti, kontranapad Ukrajinaca loše je završio Ševčenko, pucavši pored gola. Još jednu priliku imali su domaćini, u 38. minuti Jarmolenko je pucao iz neposredne blizine, ali u švedski blok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedinu šansu za Švedsku u prvom poluvremenu kreirao je Ibrahimović u 39. minuti, kada je iz teške pozicije glavom pogodio vratnicu.

Drugo poluvrijeme dobro je krenulo, u 52. minuti povela je Švedska. Nakon ubačaja sa desne strane na drugu stativu Kallstrom je dao povratnu loptu za Ibrahimovića koji iz neposredne blizine pogađa mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, švedsko veselje kratko je trajalo, samo do 55. minute. Jarmolenko je ubacio sa desne strane, a veteran Andrij Ševčenko glavom zabija za 1-1.

Nakon toga, još loših vijesti za Šveđane, jer je 35-godišnji kapetan Ukrajine Andrij Ševčenko u 62. minuti ponovno zabio. Korner je izveo Konopljanka, a na prvoj stativi Ševčenko opet glavom pogađa mrežu, za vodstvo 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švedska je mogla poravnati u 90. minuti, Ibrahimović je asistirao Elmanderu, koji puca preko gola.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo