NAJVEĆI LUZERI IZBORA: / Tepeš i Ćorić zajedno dobili 366 glasova, Baldasar 'čak' 303, a ništa bolje nisu ni Ella Dvornik, Sandra Perković...

Image
Foto: PIXSELL, M.Lukunić/D.Urukalović/R.Anić/I.Ivanović

U novom sazivu Hrvatskog sabora sigurno neće biti dvojice dojučerašnjih zastupnika koji su na živopisan način obilježili prošli saziv koji se sam raspustio nakon nešto više od šest mjeseci.

12.9.2016.
12:06
PIXSELL, M.Lukunić/D.Urukalović/R.Anić/I.Ivanović
VOYO logo

Riječ je o dvojici čelnika HSP-a Ante Starčević, Ivanu Tepešu i Peri Ćoriću koje je u Sabor doveo bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko primivši njihovu stranku u koaliciju.

DIP OBJAVIO: Obrađena sva biračka mjesta, HDZ je relativni pobjednik izvanrednih parlamentarnih izbora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tepeš odlazi u Europski parlament?

Tepeš, koji je čak bio potpredsjednik Sabora, na jučerašnjim izborima je, kao kandidat u X. izbornoj jedinici dobio samo 201 preferencijalni glas, a Domovinska koalicija koju je predvodio njegov HSP AS, osvojila je svega 786 glasova ili 0,35 posto.

Još gore je prošao Ćorić koji je u I. izbornoj jedinici dobio 165 preferencijalnih glasova, a lista Domovinske koalicije kojoj je bio na čelu osvojila je 654 glasa ili 0,33 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, za Tepeša ne bi trebalo biti zime. Budući da Andrej Plenković, Davor Ivo Stier i Ivana Maletić gotovo sigurno odlaze iz Europskog parlamenta, tamo bi se mogao 'skrasiti' upravo Tepeš jer je bio rangiran kao jedan od sljedećih kandidata s liste Domoljubne koalicije na prošlim izborima za Europski parlament.

JANDROKOVIĆ U EUFORIJI, OČAJ I TUGA U STOŽERU SDP-a: Ovo su prizori koji su obilježili izbornu noć

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Robert Anić
Image
Foto: PIXSELL, Robert Anić

Potop Alića, Vedrane Rudan i Sandre Perković

Od eksponiranijih lica koja su išla na ove izbore, pa doživjela debakl je i glumac radikalno desnih stavova Božidar Alić koji je na listi koalicije Pomak u I. izbornoj jedinici osvojio 122 glasa. Na listi iz vica okupljene Sasvim male stranke (SMS) književnica Vedrana Rudan osvojila je 265 glasova, a Ella Dvornik 144 glasa.

Dojučerašnja predsjednica Hrvatskih laburista i saborska zastupnica Nansi Tirelli, koja je nakon razlaza s tom strankom prišla Milanu Bandiću osvojila je 175 glasova. Zlatna olimpijka s Bandićeve liste i također bivša saborska zastupnica Sandra Perković dobacila je nešto dalje i osvojila 221 glas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IZBORNA IZNENAĐENJA: Bandić poražen u središtu Zagreba, SDP osvojio Osijek, a HDZ utvrde Mosta

Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

Nekoć poznati pravaši zapeli na marginama

Podbacio je, kao uostalom i cijela njegova stranka, šef HSP-a Daniel Srb osvojivši tek 350 preferencijalnih glasova. Još gore je prošao nekoć istaknuti saborski zastupnik HSP-a, a na ovim izborima kandidat Domovinske koalicije predveđene Tepešovim HSP AS-om Miroslav Rožić s 273 osvojena glasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dražen Keleminec koji je kao čelnik A-HSP-a nedavno privukao medijsku pozornost podizanjem šatora u Srbu, utržio je 293 preferencijalna glasa.

Nekoć prvi čovjek Transparency Internationala Hrvatska (TIH) i borac protiv korupcije Zorislav Antun Petrović kao prvi na listi Hrvatskih laburista u VII. izbornoj jedinici dobio je 120 preferencijalnih glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘TO SMO RADILI I LANI’: HDZ-ovci priznali da su na birališta dovozili psihički bolesne osobe

Image
Foto: Miranda Cikotić
Image
Foto: Miranda Cikotić

Mizerni učinak čelnika drugog najvećeg grada

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar (Koalicija za premijera) doživio je debakl, osvojivši svega 303 glasa u Splitu, odnosno 507 u cijeloj izbornoj jedinici, a gdje je najviše preferencijalnih glasova dobio HDZ-ov Damir Krstičević (12.849).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baldasar je bio nositelj liste Bandićeve koalicije u X. izbornoj jedinici, u kojoj je uvjerljivo pobijedio HDZ predvođen Krstičevićem s osvojenih 42,46 posto glasova u Splitu.

Siniša Ružić, glumac s liste Mosta koji se u kampanji osramotio objavom na Facebooku u kojoj je Sandru Perković nazvao 'politički interesnom glupačom', ugrabio je 127 preferencijalnih glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A nekoć slavni dizač utega i osvajač dviju olimpijskih medalja, Hrvat bugarskog podrijetla Nikolaj Pešalov, u X. izbornoj je kao kandidat Socijalističke radničke partije osvojio 43 preferencijalna glasa.

Image
IZBORNI NEUSPJEH: /

Milanović bi već za tjedan dana mogao podnijeti ostavku na mjesto šefa SDP-a?

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo