Zadovoljni domaćini i gosti / Najuspješniji festival do sad: Splitski partijaneri potrošili 500 milijuna kuna

Split je preživio još jednu Ultru, a mi istražujemo koliko su festivalski turisti Splitu i okolici donjeli zaradu

9.7.2018.
19:40
VOYO logo

Prema svim pokazateljima ovo je najuspješniji festival do sada. Sada je već sasvim jasno, nakon Mediteranskih igara, Ultra festival je najbolje što se Splitu dogodilo u proteklom stoljeću, događaj koji je grad promijenio iz tranzitnog u turistički, što se najbolje vidi po broju kreveta u privatnom smještaju.

Direktorica TZ Split Alijana Vukšić rekla nam je kako je na samim počecima bilo 11 500 kreveta te kako je za ovogodišnju Ultru bilo registrirano čak  22 700 registriranih kreveta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komunalci su također obavili izvrstan posao jer grad danas izgleda kao da Ultre nije ni bilo.

"Tu smo angažirali 60 naših djelatnika, s otprilike 20-ak različitih vozila i ova tri dana smo imali prikupljeno između 70 i 80 tona komunalnog otpada", rekao nam je direktor Čistoće Miroslav Delić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, većinu ipak najviše zanima profit.

Ultranauti dolaze iz 140 zemalja svijeta, kroz tri dana bilo je ukupno 150 tisuća posjetitelja, u Splitu su u prosjeku bili 6,5 dana te na dan trošili 150 eura. Ukupno smo od njih zaradili pola milijarde kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljni domaćini i što je najvažnije - zadovoljni gosti.

Povećan broj ljudi znači i više posla za policiju, ali ove godine i oni su zadovoljni jer su intervencije bile relativno rijetke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukupno je privedeno 305 osoba i to uglavnom zbog prekršaja i Zakona o suzbijanju zlouporaba droga. Protiv 10 osoba podnesene su kaznene prijave zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama", rekla nam je Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske. 

Hitna pomoć intervenirala je 25 puta od čega su samo dva slučaja bila ozbiljna. Ostale intervencije bile su u skladu s očekivanim. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leo Luetić, ravnatelj županijskog Zavoda za Hitnu medicinu, nam je rekao kako je većina pacijenata vođena na internu kliniku radi intoksikacije odnosno trovanja alkoholom ili nekim opijatima.

No na žalost jedan je mladić preminuo u KBC-u Split pod još nerazjašnjenim okolnostima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo