Najstariji Hrvat dočekao ulazak u EU pa preminuo u 106. godini

Živio je u pet država – Austrougarskoj, staroj Jugoslaviji, NDH, SFRJ, neovisnoj Hrvatskoj, a dočekao je, eto, i šestu - Europsku uniju.

3.7.2013.
17:13
VOYO logo

Najstariji Hrvat Andrija Prlić umro je u utorak u svojoj kući u Velikoj Kopanici u 106. godini života. Andriji je nedavno puknuo čir na dvanaestercu, nakon čega više nije mogao jesti i povratio bi sve što je pojeo. Nakon kraćeg boravka u bolnici, liječnici su ga poslali kući.

Andrijin sin Jerko Prlić kaže kako im je njegov otac posljednjih godina često znao reći da ne plaču kada on umre, nego da pjevaju, jer on se naživio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek je teško kada netko umre, ali mi smo se samo molili Bogu da se moj otac ne muči. Naše su molitve uslišane, bolest ga nije dugo držala. Otišao je dostojanstveno kao što je i živio. Za svojih 106 godina života on nikada od nikoga ništa nije tražio, niti je što dobio", kaže Jerko Prlić.

'Ne vjerujem ja nikome, tek ćete vidjeti kako će nam biti'

Iza najstarijeg je Hrvata ostalo dvanaestero djece, od kojih je jedno u međuvremenu umrlo, tridesetero unučadi i 35 praunučadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Živio je u pet država – Austrougarskoj, staroj Jugoslaviji, NDH, SFRJ, neovisnoj Hrvatskoj, a dočekao je, eto, i šestu - Europsku uniju. Oprezan i mudar kakav jeste, o najnovijoj, europskoj državi svojim je potomcima govorio: "Ne vjerujem ja nikome, tek ćete vidjeti kako će nam biti!"

Sahrana Andrije Prlića obavit će se sutra (četvrtak) u 15 sati na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu, gdje mu je pokopana i supruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo