KAKVI SU KAUBOJI U LENJINGRADU? / Najluđi jukebox na svijetu

Rusko-finski kauboji neobičnih frizura ponovno su od suza nasmijali i rasplesali zagrebačku publiku.

9.5.2009.
9:08
VOYO logo

Nastup Leningrad Cowboysa spada među one koncerte koje ćete od početka do kraja odgledati sa širokim osmijehom na licu i barem se pedeset puta začuditi kako je toliko suludi bend uspio napraviti uspješnu karijeru. Tajna njihovog uspjeha krije se u atmosferi urnebesnog tuluma koja kreće od prve sekunde kad se najspaljeniji kauboji na svijetu popnu na pozornicu i počnu spajati rock standarde i pop hitove s kazačokom i ostalim ruskim plesovima.

U svojoj mnogoljudnoj postavi u petak su u Tvornici imali debeljuškastu imitaciju Elvisa Presleyja, dvije atraktivne plesačice/back vokale i sasvim dovoljno kompetentnih glazbenika da se čitava priča ne pretvori u puko parodiranje. "Sweet Home Alabama" u rukama munjenih Finaca s lakoćom prelazi u rusku narodnu glazbu, "You're My Heart, You're My Soul" 80's popa dua Modern Talking postaje heavy metal brijačina, a sve to, začinjeno mahnitim skakutanjem i stalnim promjenama kostima, pretvorilo je Tvornicu u kazalište u kojem se u tom trenutku odigrava najzabavniji mjuzikl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Narodno veselje" dosegnulo je takvu razinu da su čak i pušači zaboravljali na svoj omiljeni porok u kojem će po novom moći "uživati" samo u maloj, prenapućenoj sobici na kraju kluba.  

Poslije nešto manje od dva sata svirke, vlasnici najčudnijih frizura u povijesti glazbe nastavili su se družiti s obožavateljima, još jednom potvrđujući staru tezu prema kojoj su rock koncerti i dalje mjesto najboljih provoda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo