Oprez, zmije se uvlače u dvorišta, bunare, bolnice...

'Panično su me zvale tete iz vrtića u Slavonskom Brodu da odmah dođem jer su vidjele zmije na mjestu na kojem se igraju djeca. Uplašile su se za djecu.

15.5.2012.
23:05
VOYO logo

Suša je zmije otjerala u naselja. Idu za glodavcima kojima se hrane.

"Glodavci bježe s polja i prilaze domovima u potrazi za bilo kakvom hranom. A slijede ih zmije", objasnio je Darko Karamazan, jedini ovlašteni zmijar u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisjetio se i užasa koji je zavladao i u ovo doba prošle godine.

"Panično su me zvale tete iz vrtića u Slavonskom Brodu da odmah dođem jer su vidjele zmije na mjestu na kojem se djeca igraju. Uplašile su se za djecu. Pronašao sam ih kad sam došao i bez problema uhvatio. Nakon toga tete dva tjedna nisu djecu puštale iz vrtića da se igraju", kazao je Karamazan za 24sata. Ove godine zmije su već okupirale dvorišta obiteljskih kuća, bunare...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prije par dana zavladala je panika na Odjelu ginekologije Kliničkog bolničkog centra u Osijeku. U bolnici su pronašli zmiju za koju su sumnjali da je riđovka, no ispostavilo se da je riječ o bezopasnoj bjelouški.

Kazna 7 tisuća kuna

Dodao je da će sad zmija biti još više. Riđovke, koje su bile u vrtiću, jedne su od najopasnijih zmija u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamazan upozorava da je problem što je kod nas zakonski nedorečeno tko snosi troškove hvatanja i vraćanja zmija u prirodu. No, onaj tko ubije zmiju u svom dvorištu, platit će kaznu od 7.000 kuna. Kaže da to treba pod hitno riješiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo