'neugodnosti rješene' / Najezda blavora u splitskom KBC-u: jedan odlutao sve do jedinice za anesteziologiju, drugi posjetio Odjel fizikalne terapije

Image
Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon što ih je uočilo bolničko osoblje, uslijedila je panika i strah, no problem je ubrzo riješen

7.12.2017.
13:33
Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Zmijoliki gušteri, odnosno blavori pojavili su se u splitskom KBC-u na Firulama, dok je trajala izmjena prozora koja je obavljena za vrijeme nedavne energetske obnove.

Gmazovi su se unutar bolničkih zidova 'nastanili', a jedan je blavor odlutao sve do Jedinice za anesteziologiju i intenzivno liječenje, smještenu u jugozapadnom dijelu zdravstvenog kompleksa, dok je drugi, 'posjetio' Odjel fizikalne terapije na Firulama, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što ih je uočilo bolničko osoblje, uslijedila je panika i strah, no problem je ubrzo riješen.

"Tu su neugodnost odmah riješile nadležne službe, ali kako su gušteri ušli u bolničke prostore, to doista nitko ne zna", izjavio prof. dr. Ivo Jurić, ravnatelj KBC-a Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim blavora, koji su u KBC zalutali i stvorili paniku, redovite susrete osoblje ima i s drugim životinjama, konkretno miševima i štakorima, koji se najčešće vrzmaju po bolničkim podrumskim prostorijama, piše Slobodna Dalmacija.

"Zbog tih pojava redovito obavljamo deratizacijske radove, pozivamo “Cianove” ovlaštene djelatnike i ostale nadležne službe. Mogu reći da situaciju s “pantaganama” držimo pod kontrolom", dodao je Jurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo