Najčudniji zahtjevi turista koje naše agencije pamte!

'Pronađite mi sobu u kojoj nema niti jednog cvjetnog uzorka, ali niti 'kap' sive boje jer me siva deprimira', 'Želim sobu u hotelu na obali, ali hotel mora biti smješten tik do neke vode tekućice'

7.7.2011.
14:10
VOYO logo

Milijuni ljudi slijevaju se svake sezone na jadransku obalu, a domaće agencije zaprime gotovo jednako toliko zahtjeva koji se odnose na smještaj, prehranu, organizaciju izleta i slične 'normalne' stvari. Ipak, zaposlenici agencija, iako su već navikli na svašta, čuju i zahtjeve od kojih im gotovo telefonska slušalica ispadne iz ruke.

Sobu uz more pored neke vode tekućice, molim!

Tako su u Kompasu posebno zapamtili jednu gospođu koja je inzistirala na tome da joj pronađu sobu u kojoj nema niti jednog cvjetnog uzorka, ali niti 'kap' sive boje jer je 'ona deprimira'. U posebnom sjećanju ostao im je i jedan klijent koji je zahtijevao sobu u hotelu na obali, ali uvjet je bio da taj hotel mora biti smješten tik do neke vode tekućice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaposlenici Atlasa najneobičnije zahtjeve zaprimaju od klijenata koji imaju kućne ljubimce, te za njih traže posebne uvjete u sobama, specijalne delicije i organiziranu prehranu. Često se muče i sa zahtjevima oko rent-a-cara, jer gosti traže posebne marke automobila, a bitni su im i detalji, pa tako primjerice traže interijer od mahagonija.

30 velikih suncokreta i 50 metara prozirne svile – čim prije!

S najčudnijim, ali i vrlo skupim zahtjevima susreću se u agenciji BWA Yachting, koja se brine za goste na luksuznim jahtama dok plove Jadranom. Tako je nedavno jedna grupa gostiju koja boravi na luksuznoj jahti povodom proslave američkog Dana državnosti zatražila da se cijeli brod uredi u stilu venecijanskog karnevala. Otežavajuća je okolnost bila ta što su gosti na takvu ideju došli samo nekoliko sati prije planirane zabave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo dobro sjećaju se i zgode iz prošle sezone kad je također jedna skupina gostiju na luksuznoj jahti pripremala rođendan. Samo par sati prije početka tuluma zatražili su 30 velikih suncokreta koje je trebalo pobacati u bazen na jahti i 50 metara prozirne svile, a sve se odvijalo na Veliku Gospu, kad su sve trgovine zatvorene. Unatoč svemu, uspjeli su nabaviti cvijeće i svilu, no do problema je ponovno došlo kad se pokvarila pomoćna jahta od 16 metara, koja je naručene artikle prevozila na glavni brod. U istom trenutku angažiran je helikopter, te su cvijeće i svila, pomoću sajle i košare, prebačeni na jahtu kako bi tulum mogao početi na vrijeme. Očito, riječ je o gostima koji ne pitaju za cijenu te zahtijevaju svježu hranu iz dalekih dijelova svijeta, a upravo je njihove ideje i prohtjeve najteže ispuniti.

Svi zahtjevi se ispunjavaju

Kako se iz godine u godinu povećava broj turista iz raznih krajeva svijeta, ne sumnjamo da će se agencijama javiti i dobar broj njih koji će svojim neobičnim zahtjevima proširiti područje poslovanja putničkih agencija. Ali, u razgovoru sa zaposlenicima agencija doznajemo da su, koliko god čudni bili, gotovo svi zahtjevi i ispunjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106100174006 arti-201106010032006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo