NACIONALNA ZAKLADA MJESECIMA SKRIVALA PODATKE: / Posluju s ljudima bliskim ministru Paviću, ugovor je vrijedan 200.000 kuna

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Tvrtka Aspiria u vlasništvu Daniele i Ivana Miljana s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva ima ugovor vrijedan 193.200,000 kuna

26.8.2019.
17:15
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva s tvrtkom Aspiria čiji su čelni ljudi bliski donedavnom ministru rada i novom ministru regionalnog razvoja i EU fondova Marku Paviću, ima Ugovor o uslugama izobrazbe za voditelje u odjelima za programe EU ukupne vrijednosti 193.200,000 kuna, otkriva Faktograf.

Vlasnici tvrtke Aspiria su Daniela i Ivan Miljan, koji su, kako piše Faktograf, povezani s Pavićem, a nedavno je spomenuti portal otkrio kako su sa ministarstvom rada i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje sklopili posao vrijedan 1,8 milijuna kuna. Miljani su prema pisanju Faktografa bliski i s Lukom Bogdanom, zamjenikom upraviteljice Nacionalne Zaklade i Pavićevim prijateljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesecima skrivali informacije

Naiconalna zaklada mjesecima je skrivala informacije o poslovanju s tvrtkom Aspirija i Integralnom školom organizacijskog razvoja, a ove su podatke otkrili tek nakon Faktografove žalbe Povjereniku za informiranje. Iz Zaklade poručuju kako je ovaj posao vrijedan gotovo 200.000 kuna dodijeljen nakon "provedenog postupka nabave usluga".

"Do sada su održana 3 od ukupno 5 ugovorenih trodnevnih seminara. U izobrazbu je uključeno 12 zaposlenika (voditelja, koordinatora i povezanih poslova) u odjelima za programe Europske unije koji će pohađati svih 5 ugovorenih seminara", kažu iz Nacionalne zaklade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veza nestala iz životopisa

Zanimljivo je i kako je iz Pavićevog službenog životopisa, nakon što je prešao na poziciju ministra regionalnog razvoja i EU fondova te su mediji objavili tekstove o ovim vezama, nestali detaljni podaci o poveznicama s Danielom i Ivanom Miljan, piše Faktograf. Nastavljaju kako je u ranijim verzijama stajalo da je Pavić prošao Chevening Leadership radionice s trenerima Danielom i Ivanom Milijanom te kako je kasnije bio certifiirani mentor na toj školi.

Tu ne staju poveznice Pavića s Milijanima pa je tako Pavić pohađao hrvatski ogranaka Europskog vijeća za mentorstvo i coaching kojeg je Daniela Miljan utemeljila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog posla Aspirije vrijednog 1,8 milijuna kuna, saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin prijavio je ministra Pavića Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike