NAČELNIK SLAVONSKE OPĆINE PO SELIMA GRADI FONTANE: / 'Ljeti ćemo sjediti pored njih i mirisati divan smrad' kanalizacije'

Image

Načelnik Općine Podgorač, Goran Đanić odlučio je uložiti 340.000 kuna u izgradnju dviju fontana u selima Razbojište i Kršinci koji zajedno imaju malo iznad 400 stanovnika

21.4.2021.
19:11
VOYO logo

U slavonskoj Općini Podgorač nalaze se dva sela, Razbojište i Kršinci. Prema posljednjem popisu stanovništva, Razbojište ima 286, a Kršinci 150 stanovnika. No, ovo nije priča o demografskoj propasti sela, već o investicijama u njih. Naime, načelnik Goran Đanić odlučio je u svako od njih uložiti 170.000 kuna s PDV-om kako bi dobili - fontane.

Novac je, naravno, osiguran iz proračuna Općine, a Đanić tvrdi kako su mu te fontane bile već neko vrijeme u planu. "I u tim malim mjestima trebamo stvoriti okupljališta na kojima će ljudi provoditi slobodno vrijeme. Zašto bi Osijek i Našice imali takvo što, a Razbojište ne, to je diskriminacija", rekao je Đanić za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da ne radi "Bandićeve fontane", već male fontanice oko kojih se obitelji mogu okupiti. Tvrdi da je općinski novac ranije trošio na rekonstrukciju naselja. "Uložili smo 4,5 milijuna kuna u kanalizacije na ovom području, rekonstruirali nogostupe, dječja igrališta, javnu rasvjetu i drugo. Ovo je samo nastavak. Tko kaže da nema novca, nije u pravu, novca ima", pojasnio je Đanić te dodao da su uložili šest milijuna kuna u vatrogasni dom, a 50 milijuna kuna u vodoopskrbu. "Kad budu gotove, ja ću ponosno prošetati pored njih", ustvrdio je.

Image
BOLJE IŠTA NEGO NIŠTA: /

HDZ u Belom Manastiru se pohvalio uređenjem - javne slavine! 'Jel' to pošalica?'

Image
BOLJE IŠTA NEGO NIŠTA: /

HDZ u Belom Manastiru se pohvalio uređenjem - javne slavine! 'Jel' to pošalica?'

A vrtić i kanalizacija?

Obje fontane radi tvrtka Temelj iz Našica, a natječaji su objavljeni jedan za drugim. Iako sve izgleda po propisima, dobar dio mještana negoduje zbog trošenja novca na nepotrebne stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok se grade fontane, mi o cjelodnevnom smještaju djece u vrtićima možemo samo sanjati", požalila se majka troje djece iz Razbojišta, dok je njena sumještanka imala kritiku o kanalizaciji, za koju Đanić tvrdi da je uložio 4,5 milijuna kuna. "Razbojištu je potrebnija kanalizacija nego fontana. Lijepo ćemo ljeti sjediti pored fontana i mirisati divan smrad kanalizacije", rekla je ona.

Poznat po likerima i rakijama

Inače, Đanić, kada se ne bavi poslom načelnika u kojem ima 16-godišnji staž i kada ne gradi fontane, bavi se proizvodnjom likera i rakija na svom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu. Kažu kako je njegova šljivovica nadaleko poznata, a to dokazuje i ugovor kojeg je nogometni klub Hajduk potpisao s njime u kolovozu 2015. On je tako postao 25. partner kluba te im isporučivao likere raznih okusa koji su se prodavali pod imenom Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jeku pandemije odlučio je pratiti trendove, pa se uključio u proizvodnju dezinficijensa. Redestilirao je 20.000 litara rakije i likera te napravio alkoholni dezinficijens kreativnog naziva Virus stop.

Na lokalnim izborima se kandidirao kao nezavisni kandidat, a dobio je potporu Domovinskog pokreta i njihove saborske zastupnice Vesne Vučemilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo