ISTARGA USKOKA / Trošio općinske kune na sportsku odjeću i obuću: Načelnik Škabrnje brani se sa slobode

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Uskok je izvijestio da je Bubnjar Škabrnju oštetio za najmanje 140.000 kuna

17.1.2020.
17:55
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Načelnik Općine Škabrnja Nediljko Bubnjar branit će se sa slobode u istrazi koju je Uskok, temeljem policijske prijave, protiv njega pokrenuo zbog trošenja najmanje 140.000 općinskih kuna - u osobne svrhe.

Na sudu se doznaje da je nakon saslušanja u petak poslijepodne sudac istrage splitskoga Županijskog suda odbio zahtjev Uskoka za istražnim zatvorom i Bubnjara pustio na slobodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskok je prije izvijestio, ne navodeći ime osumnjičenog već samo njegovu funkciju, da je istraga protiv Bubnjara koji je i prije optužen da je oštetio Škabrnju pokrenuta zbog sumnje da se on "od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. koristio sredstvima Općine u osobne svrhe".

Tako je u više navrata općinskom bankomat-karticom podignuo najmanje 31.500 kuna, a istom je debitnom karticom u više navrata plaćao i druge troškove koji nisu nastali u službene svrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Plaćao je i usluge i proizvode u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama prehrambenom i mješovitom robom, trgovinama sportske odjeće i obuće, specijaliziranim trgovinama kožne i druge galanterije, trgovinama za najam vozila, naplatnim postajama na autocesti te na drugim prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu u ukupnom iznosu od najmanje 108.616 kuna, izvijestio je Uskok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na taj je način Bubnjar Škabrnju oštetio za najmanje 140.000 kuna, izvijestio je Uskok koji je od suca istrage splitskoga Županijskog suda zatražio da mu se odredi istražni zatvor.

U lipnju prošle godine Uskok je protiv Bubnjara i njegove bivše zamjenice Kristine Erlić podigao optužnicu zbog sumnje da su zloporabama položaja i ovlasti te krivotvorenjem isprava Škabrnju oštetili za gotovo 900.000 kuna. U tom slučaju Bubnjara terete za fiktivna službena putovanja kao pokriće za isplatu dnevnica i putnih troškova te za podizanje općinskog novca koji je trošio u privatne svrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo