NAČELNIK OPĆINE U DALMACIJI JEDE NA NAŠ RAČUN: / Ovako je HDZ-ovac u danu 'zdrobio' 7000 kuna u restoranima

Image
Foto: Ilustracija/screenshot YouTube/Pixsell

Ponekad je načelnik Segeta dnevno trošio više tisuća kuna, a prema službenim podacima Općine Seget, u jednom danu je na reprezentaciju, odnosno na 'papicu' i cugu, 'zdrobio' 6952 kune

4.11.2019.
12:31
Ilustracija/screenshot YouTube/Pixsell
VOYO logo

Na čelu Općine Seget pokraj Trogira sjedi HDZ-ovac Vinko Zulim - Virulica i to od ranih devedesetih godina. Zulim se očito ne ustručava zagrabiti u općinsku blagajnu, pa na račun stanovnika i poreznih obveznika općenito, fino jesti.

Kako doznaje Index, upravo je Zulim prošle godine na trošak proračuna potrošio 171.142,19 kuna na hranu i piće. Ponekad je dnevno trošio više tisuća kuna, a prema službenim podacima Općine Seget, u jednom danu je načelnik na reprezentaciju, odnosno na "papicu" i cugu, "zdrobio" 6952 kune. Da, dobro ste pročitali, toliko je potrošio u jednom danu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAČELNIK ŠKABRNJE OŠTETIO OPĆINU ZA 1,3 MILIJUNA KUNA? /

Službenom karticom plaćao privatna putovanja i hotele

Image
NAČELNIK ŠKABRNJE OŠTETIO OPĆINU ZA 1,3 MILIJUNA KUNA? /

Službenom karticom plaćao privatna putovanja i hotele

Častio se na račun općine u svojim omiljenim restoranima

HDZ-ovac je potrošio gotovo 7000 kuna u svojim omiljenim restoranima, što se može razabrati iz popisa troškova. Riječ je o objektima "Frenkie" i "Barba Bore", a u prvom restoranu je HDZ-ovac napravio račun u iznosu od 2273 kune, dok je kod Barba Bore spiskao 4679 kuna. Index piše da Zulimova internetska biografija navodi da je rođen 8. ožujka, što znači da mu je rođendan bio pet dana prije nego je nabio veliki račun u restoranima.

Image
Foto: screenshot YouTube

Načelnik općine časti se na račun poreznih obveznika

Prošle godine je također u ožujku, točnije 19. ožujka, u restoranu "Angerona" u Segetu nabio račun od 5309 kuna. Kako doznaje Index, Zulimov najveći pojedinačni račun iznosio je 5973 kune i nabio ga je 4. siječnja u Frenkieju. Međutim, to nije kraj trošenja novca poreznih obveznika jer je 22. ožujka dva puta otišao u Barba Boru pa sve skupa potrošio 6032 kune!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su novinari Indexa pokušali porazgovarati s načelnikom o njegovim troškovima nije se javio dok je nekada bio vrlo oštar kada je riječ o toj temi. Prije pola godine novinarima je strpljivo u slušalicu govorio da je to što se o njemu piše "neistinito" i "nehrvatski" i da on s takvim poslovima nema veze.

U ožujku je Zulim napravio rekordne troškove

Spomenuti prošlogodišnji ožujak, gledano po mjesecima, za načelnika Segeta je rekordan mjesec. Tijekom ožujka je Zulim na reprenzentacije po restoranima i dućanima potrošio ukupno 29.304 kune. U travnju je ipak trošio slabije pa je tu njegova potrošnja po restoranima i trgovinama iznosila 25.201,26 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

15.08.2019., Vrpolje - Kako tradicija nalaze, nakon mise za Veliku Gospu u marijanskom svetistu u Vrpolju, obitelji za rucak najcesce jedu pecenu janjetinu. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U rujnu je spiskao 22.134 kune i siječanj zatvorio s tim što je potrošio 20.679 kuna. Načelnik Segeta vrlo je štedljiv tijekom srpnja kada je nabio račun od samo 455 kuna. Ipak, u kolovozu je nastavio po starom pa je proračunske kune, točnije njih 15.642, potrošio na hranu i piće. Ono što je zanimljivo jest da Zulum na račun općine više troši u samoj Općini Seget nego u Splitu. Dakle, on je u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. na reprezentaciju u Segetu potrošio 295.704,19 kuna.

Od ukupnog iznosa je Općinsko vijeće utrošilo 124.562 kune, a Zulim 171.142,19 kuna, doznaje Index. U Splitu je u istom razdoblju potrošeno 489.559 kuna. Ugrubo, splitski gradski oci potrošili su na hranu i piće u 2018. 2,7 kuna po glavni stanovnika, dok su ovi iz Segeta potrošili 60,9 kuna po glavi stanovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što su troškovi reprezentacije?

U reprezentaciju spadaju troškovi "ugošćenja, darova, sa ili bez utisnutog znaka tvrtke ili proizvoda, odmora, sporta, rekreacije, zakupa automobila, plovila, zrakoplova, kuća za odmor". Ono što je novinare zanimalo jest gdje su ti troškovi nastali, no načelnik i njegovi suradnici nisu bili raspoloženi za priču na tu temu.

Index je podatke dobio tek nakon intervencije povjerenika za informiranje, a Općina Seget nije ispoštovala obvezu pa zasad nije dostavila svaki pojedinačni račun. Bez obzira na to što kažu pojedinačni računi, i ovako se kroz brojke može steći dojam na što tamošnji šefovi troše novac poreznih obveznika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo