NAČELNIK OPĆINE IMA TRI TVRTKE I ČAK 279 NEKRETNINA: / 'Dva dana sam ih sve upisivao u imovinsku karticu. Ne živim od politike...'

Image
Foto: Damir Špehar / PIXSELL

'Dužnost je da se sve upiše u imovinsku, vidimo što se događa. Pozivam sve da ispune svoju dužnost i ispune svoju imovinsku karticu.

6.2.2020.
18:31
Damir Špehar / PIXSELL
VOYO logo

Mladen Kešer, član SDP-a i načelnik općine Kalnik u Koprivničko-križevačkoj županiji, u svojoj imovinskoj kartici prijavio je čak 279 nekretnina. On doista posjeduje dvije kuće, 67 šuma, 50 livada, 84 oranice, 23 voćnjaka, auto, kamion, traktor, dionice, 900.000 eura štednje i - Gibsonovu gitaru. K tomu, sve je to objavio i na Facebooku napomenuvši da svoje nekretnine želi darovati. Kako bi pokazao da misli ozbiljno, novinarskoj ekipi RTL Direkta pred kamerama je darovao jednu livadu.

Image
NAČELNIK OPĆINE KALNIK IMA 279 NEKRETNINA I VELIKU UŠTEĐEVINU: /

'Sve sam naslijedio i želim se toga riješiti poklanjanjem'

Image
NAČELNIK OPĆINE KALNIK IMA 279 NEKRETNINA I VELIKU UŠTEĐEVINU: /

'Sve sam naslijedio i želim se toga riješiti poklanjanjem'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuće, oranice, šume, voćnjaci, livade, vinogradi...

Kešer za sebe kaže da je najbogatiji načelnik u Hrvatskoj.

"Dužnost je da se sve upiše u imovinsku, vidimo što se događa. Pozivam sve da ispune svoju dužnost i ispune svoju imovinsku karticu. Neka ništa ne zataje, jer ako nešto zataje onda to ne ispada dobro. Vidimo što se dogodilo ministrima koji nisu upisali nekretnine i dobro zbrojili kvadrate. Predlažem svima da to naprave", poručio je Kešer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njegovoj imovinskoj kartici je 279 nekretnina, među kojima su dvije kuće, gospodarski prostor, četiri tvrtke, 84 oranice, 67 šuma, 23 voćnjaka i 35 vinograda. Upisana je i načelnička naknada od 1200 kuna, 900 tisuća eura ušteđevine, 8 milijuna kuna koje mu duguju druge općine, dionice, teški strojevi i Gibsonova gitara.

"Bavim se projektiranjem, vođenjem projekata i nadzorom. To radi jedna tvrtka, a druga tvrtka radi građevinske radove. U obiteljskom vlasništvu je i mljekara koja se bavi proizvodnjom sireva", kaže Kešer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Političari nisu bezgrešni. Ako nešto radiš, moraš i pogriješiti. Ne živim od politike i nisam ušao u politiku da se obogatim nego da bih nešto stvorio i dodanu vrijednost dao svojem narodu", dodaje.

Dva dana popunjavao imovinsku karticu

Kešer je suvlasnik i građevinske i projektantske tvrtke. Razjasnio je da je 279 nekretnina unosio u imovinsku karticu dva dana. "Ispunjavanje imovinske kartice nije ni malo komplicirano. Mislim da je za nju ispuniti potrebno završiti osnovnu školu", kaže Kešer te objašnjava da u njegovoj imovinskoj kartici ima i čestica od sedam kvadrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio tih čestica odlučio je darovati, a jednu je poklonio i RTL-u, ali je ujedno ponudio i izazov.

"Uzet ću si slobodu pa ću vam pokloniti ovu livadu od 342 kvadrata, a vi ju probajte koristiti. Sudovi ne rade svoj posao i gruntovnice ne rade svoj posao. To znači da Državna geodetska uprava ne radi svoj posao. I vjerujem da se to treba promijeniti", kaže Kešer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kešera neki pamte još od 2005. godine kada je bio nezavisni kandidat na predsjedničkim izborima te osvojio nešto više od 7 tisuća glasova. Za njega se čulo i kada je sam dovozio užinu djeci u mjesni vrtić kada zbog birokratske zavrzlame istu nisu mogli dobiti od škole s kojom dijele zid.

"Rekao sam Sanaderu da će završiti iza rešetaka i završio je iza rešetaka. Rekao sam Zlatku Tomčiću da više neće biti predsjednik HSS-a i nije predsjednik HSS-a. Rekao sam Jadranki Kosor da više neće biti u politici i više nije u politici", pohvalio se Kešer na kraju svojim 'vizionarstvom'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-OVAC KOJEM SE SUDILO 16 GODINA: ‘Sve mi to rade sluge Sotone i mračnjaci, ali ja vodim narod u obećanu zemlju’

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo