RAVNATELJ ŠKOLE DAO POSJEĆI DESETAK PLATANA KOJE SU KRASILE ULAZ U MJESTO, NAČELNIK BIJESAN: / 'Ne mogu vjerovati da im je to palo na pamet'

Image

Načelniku Krapinskih Toplica nije jasno zašto je srušeno desetak platana na ulazu u mjesto, umjesto da su stabla bila orezivana

21.3.2021.
8:52
VOYO logo

Načelnik Općine Krapinske Toplice Ernest Svažić nezadovoljan je načinom na koji je ravnatelj tamošnje škole u dogovoru s Krapinsko-zagorskom županijom te Županijskom upravom za ceste dao posjeći desetak platana koje su krasile ulaz u mjesto, piše Zagorje.com.

"Ne mogu vjerovati da je vodstvu škole i Županije uopće nešto takvo palo na pamet. Prije nekoliko godina bio sam upoznat s takvom inicijativom i namjerom i rezolutno joj se tada suprotstavio. Nažalost, slučajno ili namjerno, ovaj put "akcija" je izvedena bez da je Općina imala saznanja o njoj", kazao je načelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Za takve bogate krošnje treba čekati četrdesetak godina'

Rekao je kako shvaća da je ta stabla trebalo orezivati i voditi brigu o njima, ali mu nije jasno zašto je uklonjen cijeli drvored.

"Apsurdno je da je općinska tvrtka Eko aleja baš nedavno sudjelovala u akciji "Zasadi stablo, ne budi panj" te su vrtićka djeca i članovi topličkih udruga zasadili desetke stabala. Istovremeno, oni koji bi trebali podizati našu ekološku svijest uspjeli su uništiti cijeli jedan drvored. Te platane ne da su samo predstavljale zeleni ulaz u Krapinske Toplice kroz Zagrebačku ulicu, već su pružale predivan hlad i zaštitu od vrućine u ljetnim mjesecima brojnim šetačima", poručio je načelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da treba čekati bar četrdesetak godina da bi novoposađene platane imale onako bogate krošnje kakve su imale ove srušene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo