šutke prošao pored novinara / Na suđenju za aferu HEP-Dioki se nakon dugog izbivanja pojavio Robert Ježić, ročište odgođeno

Pripremno ročište odgađano je par puta zbog bolesti Ivana Mravka/Roberta Ježića/Ive Sanadera, a sada se isto dogodilo zbog teškog zdravstvenog stanja Ivana Mravka (to je potvrdio i sudski vještak)

10.11.2015.
9:45
VOYO logo

Na suđenju za aferu HEP-Dioki, na Županijskom sudu se nakon dugog izbivanja u javnosti pojavio Robert Ježić te je šutke prošao pored novinara, ne odgovorivši na pitanja kako se osjeća i što očekuje.

Odvjetnik Čedo Prodanović, upitan očekuje li opet odgodu, izjavio je kako ne zna jer to ovisi o zdravstvenom stanju. Odgoda se ipak dogodila, i to za 8. lipnja zbog teškog zdravstvenog stanja Ivana Mravka (to je potvrdio i sudski vještak).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, pripremno ročište odgađano je par puta zbog bolesti Ivana Mravka/Roberta Ježića/Ive Sanadera.

Sanader u iščekivanju suđenja i zbog štete nanesene HEP-u  

Sanadera očekuju dva pripremna ročišta - za novo suđenje zbog štete nanesene HEP-u, 10. studenoga, i ponovljeni postupak u slučajevima Hypo i Ina-MOL, dan kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U novom bi suđenju Sanader na optuženičku klupu pred sutkinjom Jasnom Galešić trebao sjesti zbog optužbi da je s bivšim vlasnikom Dioki grupe Robertom Ježićem 2008. poticao tadašnjeg predsjednika uprave HEP-a Ivana Mravka da Ježićevim tvrtkama isplati pozajmicu od 15 milijuna kuna i prodaje struju ispod tržišne cijene.
Suđenje je trebalo početi još na ljeto prošle godine, ali je odgođeno zbog bolesti Sanaderovih suoptuženika.

Petu po redu optužnicu protiv Sanadera sud je potvrdio u rujnu 2013. iako je gotovo ista optužnica već bila na sudu, ali ju je tužiteljstvo povuklo i nakon godinu dana vratilo dopunjenu novim vještačenjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je u veljači 2012. ispitan u toj istrazi, Sanader je odbacio sumnje da je zloupotrijebio položaj i ovlasti kao predsjednik Vlade. Mravak je, međutim, priznao nedjelo, dok je Ježić prvo poricao krivnju da bi zatim postao krunskim svjedokom tužiteljstva u slučajevima Ina-MOL i Hypo u kojima je bivši premijer pravomoćno osuđen na osam i pol godina zatvora, ali je presudu ukinuo Ustavni sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo