BEZ DIZANJA RUKU, BEZ PRAVA GLASA / Plenković o pitanju povjerenja ministru Horvatu: 'Pripremili smo očitovanje. Jesmo za? Konstatiram da jesmo. Idemo dalje'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Zanimljivo, nije bilo dizanja ruku već je Plenković nakon jedne rečenice oko Horvata samo prešao na iduću točku dnevnog reda

3.2.2022.
11:25
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Na današnjoj sjednici Vlade podnesene su informacije o aktualnom stanju vezanom za koronavirus.

"Bilježi se 20 posto manji broj zaraza nego prošli tjedan. 800 tisuća ljudi cijepljeno je booster dozom i još jednom pozivam sve na cijepljenje i na pridržavanje epidemioloških mjera", rekao je uvodno premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer je održana sjednica Odbora za nacionalnu sigurnost na temu terorizma. Ja sam pojasnio stavove oko terorističkog napada iz listopada 2020. i o svemu što se obavilo vezanome za taj slučaj", rekao je premijer.

Image
AFERE NE PRESTAJU /

Benčić žestoko kritizirala Plenkovićevu vladu: 'Ima jako puno razloga za njezin pad'; A onda ih je sve nabrojala...

Image
AFERE NE PRESTAJU /

Benčić žestoko kritizirala Plenkovićevu vladu: 'Ima jako puno razloga za njezin pad'; A onda ih je sve nabrojala...

O koronavirusu

"Udio novozaraženih u broju PCR testiranih je 48,58 posto, a na brzim antigenskim testovima 17,23 posto. Sve više kroničnih bolesnika hospitalizirano je s koronavirusom, za razliku od prijašnjih koji su bili hospitalizirani od koronavirusa. Izolacija je svim kontaktima skraćena na sedam dana. Još uvijek nije vrijeme za opuštanje. Eventualno ukidanje mjera prouzročilo bi ozbiljne probleme pogotovo kod osoba starije dobi", rekao je Silvio Bašić, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zemlje poput Danske, Portugala i Islanda imaju skoro 100 postotnu procijepljenost. Da smo se cijepili kao Italija, imali bismo upola manje preminulih, a kao Španjolska 30 posto manje. Donesimo najispravniju odluku i cijepimo se."

"Od 1. veljače na snazi su nova pravila vezana za digitalne covid-potvrde. Potvrde izdane temeljem booster doze vrijede 365 dana, a potvrde izdane temeljem preboljenja vrijede 180 dana. Preboljenje se ni u jednom slučaju ne priznaje kao booster doza", rekla je Irena Petrijevčanin, državna tajnica u MUP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenje ministru Horvatu

Vlada se očitovala i na prijedlog 62 zastupnika oporbe koji su pokrenuli pitanje povjerenja ministru prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata zbog sporosti u obnovi nakon potresa.

"Pripremili smo očitovanje vezano za to. Jesmo za? Konstatiram da smo prihvatili, idemo dalje", rekao je kratko Plenković, s time da pritom nije bilo dizanja ruku već je Plenković samo prešao na iduću točku dnevnog reda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo