problem fiksnih marži / Na sjednici rasprava o Zakonu o usporedivosti naknada, Aleksić: 'Napokon možemo riješiti manipuliranje kamatnim stopama'

Saborski zastupnici današnju su sjednicu nastavili raspravom o prijedlogu Zakona o usporedivosti naknada, prebacivanju računa za plaćanje i pristupu osnovnom računu

3.3.2017.
10:25
VOYO logo

Zakonom o usporedivosti naknada, koji se usklađuje sa zakonodavstvom EU utvrđuju se pravila za transparentnost i usporedivost naknada koje se naplaćuju potrošaču vezano uz njegov račun za plaćanje, prebacivanje računa za plaćanje unutar Republike Hrvatske te otvaranje i korištenje osnovnog računa za plaćanje.

Goran Aleksić jeu ime Kluba Živog zida i Snage istaknuo kako je u četvrtak bio sa svojim stranačkim suradnicima na razgovoru u HNB-u kod guvernera Borisa Vujčića. Kazao je kako se nakon četiri godine dogodio mali pomak, a to je da će HNB izraditi kalkulaciju prijedloga Zakona o potrošačkom kreditiranju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo veliku šansu da napokon riješimo manipuliranje kamatnim stopama. Jučer nas je u HNB-u primio guverner Vujčić. Razgovarali smo o Zakonu kojeg sam predložio, a kojima bi se riješio problem fiksnih kamatnih marži. Konačno je zasvijetlila sijalica u HNB-u koji dosad kao da nisu razumjeli o čemu pričam. Oni su zatražili da im dostavim prijedlog Zakona na temelju kojega će donijeti izračun što bi to značilo za dužnike i banke. Nadam se da ćemo konačno riješiti taj problem. Nakon četiri godine uspio sam doći do toga da će HNB izraditi kalkulaciju prijedloga toga Zakona", izjavio je Aleksić dodavši kako je obećanje za izradu prijedloga Zakona dobio od HDZ- a i Mosta još prošle godine. Nada se da će do toga napokon i doći.

Sjednicu sabora možete gledati uživo ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo