NEMA MJESTA ZA SVIH / Na šibenskom groblju priprema se masovna deložacija: Traže se potomci pokopanih

Sve zbog toga jer nitko nije prijavio živućeg vlasnika groba

8.5.2019.
8:50
VOYO logo

Iz 18 grobnica za privremeni ukop na šibenskom groblju Kvanj Pogrebno poduzeće Čempres planira do 1. lipnja ekshumirati oko 70 pokojnika. Sve zbog toga jer nitko nije prijavio živućeg vlasnika groba, rekao je za RTL Danas direktor Pogrebnog poduzeća Čempres Joško Vuković, te dodao kako se unatoč neplaćanju grobnih taksi grobovi voljenih posjećuju, što se da zaključiti po novim spomen pločama, lampašima i cvijeću.

Većina je privremeno pokopana prije više desetljeća, pa se, objašnjava direktor, zbog toga usluga privremenog grobnog mjesta ne može dati drugim obiteljima čija je grobnica u izradi ili je trenutno nisu u mogućnosti kupiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traže potomke pokopanih

Uprava groblja na plakatima po groblju, ali i po društvenim mrežama traži potomke pokopanih. Rok je do 1. lipnja

"Svaki pokojnik će se sumirati u crnu mrtvačku vreću, posebno obilježiti, označiti i sahraniti u kosturnicu i za narednih sto godina se može pokojnik iz kosturnice izvaditi i trajno ukopati u obiteljsku grobnicu, napominje  direktor Pogrebnog poduzeća. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova grobnica stoji oko 42 tisuće kuna. Jeftinije su grobnice na prigradskim grobljima, ali ona često nisu uknjižena. Nakon 6 gradskih groblja slijedeći je korak, tvrde iz Gradske uprave, sređivanje stanja na prigradskim grobljima.

Za one koji imaju novca, nema straha od deložacije. Groblje Kvanj ima kapacitete za širenje za idućih 30 godina, a novo groblje planira se i na Brodarici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo