od četvrti do četvrti / Na Sajmu zdravlja Andrija Štampar liječnici dolaze u vaš kvart! 'Treba osvijestiti važnost preventivnih pregleda'

Baš poput Andrije Štampara i njegovog savjeta - liječnik treba doći ljudima

8.10.2022.
22:00
VOYO logo

Umjesto oni k njima u ordinacije, liječnici su stigli među pacijente.

"Puno lakše, bolji je ovako poticaj je ovako doći tu nego se naručiti i čekati godinama na pregled", rekla je Zagrepčanka Sara Perunović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Super je, bilo bi dobro jednom godišnje ovako da dođu", kazala je Halida Pađen iz Zagreba.

Mjerio se tlak, razina šećera u krvi, postotak tjelesne masti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To radimo da bi detektirali prekomjernu težinu ili debljinu. Na osnovu toga savjetujemo tjelesnu aktivnost prehranu kao preventivne mjere. Gospođa je super, parametri su odlični", objašnjava kineziolog NZJZ dr. Andrija Štampar, Hrvoje Radašević.

"To je super možeš izmjeri tlak, možeš ovo, ono, a ne moraš čekati u čekaonici i naručivati se", kazala je Zagrepčanka Mirjana Hrenek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od najstarijih do najmlađih, na Sajmu zdravlja Štampar u tvom kvartu za svakoga po nešto. Hipertenzija, dijabetes, maligne bolesti- važno ih je otkriti na vrijeme, a zbog korona virusa pale su u drugi plan.

"Cijela ta populacija koja bi zadnje dvije dolazila, a nije, kod njih možemo očekivati povećanu incidenciju. Zato po principu Andrije Štampara mi izlazimo među ljude da sve te bolesti ulovimo u najranijoj fazi", kaže ravnatelj Doma zdravlja Zagreb – Centar, Ino Protrka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogućnost izlječenja je puno veća ako se na vrijeme otkrije, posljedice su manje, živimo duže i kvalitetnije i štedimo financije u zdravstvenom sustavu", rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, Branko Kolarić.

Image
Tihi ubojica /

Ministar Beroš upozorio građane: 'Ne odgađajte preventivne preglede, karcinom je nevidljivi neprijatelj'

Image
Tihi ubojica /

Ministar Beroš upozorio građane: 'Ne odgađajte preventivne preglede, karcinom je nevidljivi neprijatelj'

Pa su se obavljali i mamografski pregledi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatra se da na 100 pregledanih žena budu 1 do 2 karcinoma. Izuzetno se važno odazvati preventivnom pregledu kad govorimo o mamografiji jer karcinom dojke je najčešći karcinom koji se javlja kod žena", rekla je inženjerka medicinske radiologije NZJZ dr. Andrija Štampar, Mirjana Jakopović.

Kako prestati pušiti, a kako se zdravo hraniti, o deklaracijama i sigurnosti dječjih igračaka- sve na jednom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na tržištu se još uvijek nalaze igračke koje se ne dozvoljavaju i koje sadrža toksične elemente i zato je važno reći roditeljima da kad vide da djeca to stavljaju usta da ih upozore", kaže voditeljica Laboratorija za predmete opće uporabe NZJZ dr. Andrija Štampar, Lidija Barušić.

"To je jako korisno za sve nas roditelje i to su stvari koje nemamo gdje saznati, ako i imao bolje je da dođu k nama nego da mi kopamo drugdje", rekla je Zagrepčanka Petra Mišković Milavec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sajam zdravlja za dva tjedna na novoj je lokaciji, a cilj je obići sve zagrebačke kvartove.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo