Na rukama nose bolesno dijete na 3. kat, a država im ne želi zamijeniti stan?!

16.4.2013.
16:16
VOYO logo

Naime, roditelji ove djevojčice muku muče s državnim institucijama jer traže da im se odobri zamjena stana, budući da trenutačno žive na trećem katu zgrade u Vukovaru u kojoj nema lifta.

"Riječ je o tome da supruga i ja zajedno s Mia Lanom živimo u stambenoj zgradi na trećem katu. Zgrada nema lifta. Kako je Vukovaru 90% stanova u državnom vlasništvu i njima upravlja Uprava za stambeno zbrinjavanje i statusna prava (Radnička cesta 22/1 Zagreb) i Regionalni ured u Vukovaru, dana 21.09.2012 sam podnio zahtjev za zamjenom stana jer je Mia Lana teško bolesna pa je NA RUKAMA svaki dan nosimo na treći kat. Mia Lana ima 4,5 godine i 25kg i 120cm, tako da je supruga više ne može dignuti, što znači da Mia Lana ne može ići na potrebne terapije jer ja radim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šok nakon objave liste prvenstva

Nedavno je izašla lista prvenstava za stanove i gospoda u Upravi za stambeno zbrinjavanje su nas stavili na 335. mjesto! Pismenu peporuku za zamjenom stana u Upravu za stambeno zbrinjavanje uputili su gradonačelnik Vukovara, pravobraniteljica za osobe sa invaliditetom, pravobraniteljica za djecu i svi su šokirani činjenicom da se bolesnom djetetu ne želi pomoći", piše šokirani otac djevojčice.

Očajni otac kaže da razmišlja da dođe u Zagreb u Upravu za stambeno zbrinjavanje, pa da oni koji odlučuju probaju dignuti Mia Lanu samo jedan kat na rukama - i to kada nema epileptični napadaj. "Ako netko uspije Mia Lanu da digne bez problema ja ću pred njima poderati zahtjev za zamjenom stana", poručio je Davor Knezović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, za malenu Miu Lanu se prije deset mjeseci sakupljao novac kako bi otišla na potrebnu operaciju u Beč, gdje su joj liječnici implementirali matične stanice. Djevojčica se trenutačno osjeća dobro i liječnici su zadovoljni njezinim zdravstvenim stanjem, no prvi rezultati implementacije bit će vidljivi tek za oko tri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo