Zadnji dan posjeta / Na ručku s predsjednicom Putin se izravno obratio čelniku Sberbanke: 'Agrokor nam duguje milijardu? Pa škrtico, riješi to'

Image
Foto: AP Images

Nakon što je prvi čovjek Sberbanke rekao Putinu da godišnje zarađuju 12 do 13 milijardi eura, ruski predsjednik se nasmijao i rekao: 'Koja škrtica, a problem mu je jedna milijarda'

20.10.2017.
8:08
AP Images
VOYO logo

Najprije su ruski mediji otkrili da su na zajedničkom ručku s Vladimirom Putinom i Kolindom Grabar-Kitarović bili i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan te prvi čovjek Sberbanke Herman Gref, da bi se doznalo i da je predsjednik Ruske Federacije u jednom trenutku osobno upitao direktora Sberbanke koliko iznosi dug Agrokora prema ruskim bankama, javlja Jutarnji list.

"1,1 milijardi eura", odgovorio je čelnik Sberbanke Gref. - "A koliko godišnje zarađuje Sberbank?", upitao ga je Putin, znajući jasno odgovor na to pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Gref rekao Putinu da je riječ o 12 do 13 milijardi eura, ruski predsjednik se nasmijao i rekao: "Koja škrtica, a problem mu je jedna milijarda". Putin se netom kasnije obratio hrvatskom i ruskom izaslanstvu: "Pa u čemu je problem, riješite to odmah", donosi Jutarnji list.

Pročitajte više:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> I Cvitan razgovorao s Putinom o Agrokoru? Sberbank: 'Prevareni smo, ponašanje Hrvatske narušava prava kreditora'

>> Tajming uhićenja slučajan? Na zajedničkom ručku s Putinom bio i Cvitan te čelnik Sberbanke

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da je spremna posredovati u rješavanju krize između Agrokora i njegovih ruskih vjerovnika.

"Naravno, osobno ne sudjelujem u rješavanju tog pitanja i ne mogu pregovarati u procesima kako će se to riješiti, ali spremna sam posredovati kako god mogu u razgovorima između Sberbanka i ovlaštenih institucija koje to rješavaju", izjavila je Grabar-Kitarović, koja se jučer sastala i s ruskim premijerom Medvedevom, a danas završava posjet Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo