Na putovanja potrošili pola milijuna gradskih kuna

Ured državne revizije objavio je izvješće u kojem piše da je za troškove putovanja gradskih dužnosnika u Dubrovniku u 2010. godini potrošeno više od pola milijuna kuna.

20.1.2012.
12:41
VOYO logo

Na putovanja gradonačelnika i njegovih dužnosnika u 2010. godini je potrošeno točno 564.713 kuna, što je nevjerojatnih 139 posto više nego godinu dana prije. Iz gradske uprave tvrde da je novac otišao zbog prometne izoliranosti, geografske dislociranosti i važnosti brenda Dubrovnika na domaćoj i međunarodnoj sceni, prenosi Slobodna Dalmacija.

Novci su tako otišli i na put radi ugovora o suradnji s Europskim parlamentom u Bruxellesu, više se puta trebalo 'potegnuti' do Zagreba, a išlo se i u Vukovar, Sarajevo, Kotor te na turističke sajmove u Londonu, Istanbulu i New Yorku. Glasnogovornik Grada Zoran Obradović objasnio je da se bez 'turneja' dubrovačkih dužnosnika izvan Grada nije moglo ostvariti ni bratimljenje s elitnom pariškom općinom Rueil Malmaison i skorašnje potpisivanje povelje o prijateljstvu s Venecijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrijedi analizirati uzrok relativne skupoće službenih putovanja Grada Dubrovnika u odnosu na druge hrvatske gradove koju uzrokuje položaj i relativno slaba prometna povezanost, posebice u zimskim mjesecima. Troškovi putovanja iz Dubrovnika uglavnom su višestruko veći od putovanja iz drugih sredina, a putovanja dulje traju, čime i troškovi smještaja te kompenzacije službenicima značajno rastu", kazao je glasnogovornik.

"Nadamo se da će se skorom izgradnjom bolje cestovne mreže izdaci za putovanja smanjiti. I najavljena decentralizacija RH pozitivno bi utjecala na uštede", poručili su iz Vlahušićeva ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo