Na pomolu rješenje za jeftinije đačke pokaze

6.9.2012.
10:10
VOYO logo

Tako su u srijedu nakon višesatnog sastanka između predstavnika Zagrebačke županije, predstavnika gradova i Ministarstva obrazovanja dogovorene mjere za učenike iz županije, kojima će Ministarstvo pokriti 75 posto cijene prijevoza. No, problem je u tome što je u nekim gradovima cijena karata skuplja, pa ni tih 75 posto neće svugdje iznositi isto. Ipak, 'uskočit' će gradovi, koji će pokriti ostatak cijene karte prijevoza s 25 posto.

No, na novac (75 posto subvencije za mjesečnu pokaznu kartu) računaju i u Gradu Zagrebu. Iz gradskog ureda za obrazovanje su potvrdili za Večernji list da su dogovorili sastanak s predstavnicima Ministarstva obrazovanja. Kako objašnjavaju, budući da u odluci piše da se mjera odnosi na učenike koji žive pet kilometara udaljenosti do mjesta škole, u Gradu smatraju da se ona odnosi i na srednjoškolce iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesečna karta za srednjoškolce u Zagrebu sad košta 120 kuna, a godišnja 1.200 kuna. Koliko bi pokaz koštao ako bi se grad uspio dogovoriti s Ministarstvom o subvencioniranju, još se ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo