prvi posjet hrvatskoj / Španjolski kraljevski par na Pantovčaku! Evo zašto ne daju intervjue i što će jesti za večeru

Što se tiče damskog programa, prva dana Sanja Musić Milanović odvest će kraljicu u Polikliniku Suvag koja pomaže djeci s govorom i slušanjem. Upoznat će je sa svojim projektom Živjeti zdravo u kojem se bavi zdravom hranom kod mladih i djece

16.11.2022.
19:42
VOYO logo

Španjolski kraljevski par - Filip 6. i Leticija stigli su u Hrvatsku, ali pred kamerama je bilo samo slike, ne i tona. Na Pantovčaku ih je dočekao predsjednik Milanović u pratnji supruge.

Na Pantovčaku je RTL-ova Petra Mlačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na večeri koju za kraljevski par pripremili predsjednik Zoran Milanović i prva dama predviđene su zdravice. Te će zdravice biti jedino obraćanje. Na to su nas i ranije uputili s obzirom na to da španjolski kralj ne smije odgovarati na pitanja medija dok je slučaj s našim predsjednikom upravo suprotan. Iako se danas solidarizirao sa svojim kolegom pa nije bilo izjava niti s jedne strane.

Svečana večera počinje u 20.30 sati, a kako saznajemo kraljevski je par za večeru tražio nešto lagano pa su kao odgovor na to dobili mediteranski meni. Glavni kuhar je Hrvoje Zirojević iz Splita. Na svečanoj večeri će se poslužiti: Canelon tuna-guščja jetra za predjelo, Confitirani file romba u brudetu s gratiniranim njokom za glavno jelo i Rum desert (bezglutenski kakao biskvit, creme brulee, crumble od badema i sladoled od ruma i grožđica) za desert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će i druženja sa stotinjak uzvanika te će svirati Zagrebački salonski kvartet.

Predsjednik Republike i prva dama poklonili su kralju i kraljici kravatu Croata, tradicionalne barbanske naušnice Barbanski rančin i selekciju istarskog maslinovog ulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
filip i letizia /

Ništa im neće 'ovi dan pokvarit' pa ni kiša: Milanović i supruga Sanja ugostili kraljevski par

Image
filip i letizia /

Ništa im neće 'ovi dan pokvarit' pa ni kiša: Milanović i supruga Sanja ugostili kraljevski par

Sutra će nakon znanstvenog kongresa potpisati memorandum o razumijevanju između našeg i španjolskog ministarstva znanosti i obrazovanja. Naime, oni zajedno rade na istraživanju fuzije, a konačni cilj je napraviti elektranu na fuziju.

Što se tiče damskog programa, prva dana Sanja Musić Milanović odvest će kraljicu u Polikliniku Suvag koja pomaže djeci s govorom i slušanjem. Upoznat će je sa svojim projektom Živjeti zdravo u kojem se bavi zdravom hranom kod mladih i djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve će završiti na Trgu svetog Marka gdje će ih primiti predsjednik Hrvatskog sabora i premijer Plenković.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo