Na nekim biralištima pojedinci glasovali i s 15-ak osobnih iskaznica

Najveći problem na drugom krugu predsjedničkih izbora, sudeći prema neanonimnim dojavama građana GONG-u, bili su pojedini birački odbori.

13.1.2015.
10:33
VOYO logo

Na izborni je dan GONG dobio dojave o tri biračka mjesta na koja su pojedini građani dolazili s više osobnih iskaznica, njih i petnaestak, i dobivali glasačke listiće za sve njih. Riječ je o biralištima u Svetoj Mariji kod Čakovca, Murvicama pored Solina i Lugu kod Donjeg Prološca, piše Novi list.

''Te dojave ćemo istražiti detaljnije, vjerojatno tražiti i uvid u birački materijal'', kazao je izvršni direktor GONG-a Dragan Zelić. To da član biračkog odbora jednoj osobi uruči više glasačkih listića ocijenio je neznanjem, a 'nevjerojatno je da ima članova biračkih odbora koji ne znaju što se smije, a što ne'. Ocijenio je da je članove odbora potrebno bolje pripremiti za izbore, a jedan od problema su i kratki rokovi za imenovanje njihovih članova. Izbore je generalno ocijenio problematičnima i to na razini koja ga je iznenadila. ''U pravilu su predsjednički izbori najmanje problematični jer su najjednostavniji za provedbu, najviše problema obično ima na lokalnim, a zatim na parlamentarnim izborima'', konstatirao je Zelić. http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/GONG-upozorava-Na-tri-biralista-pojedinci-glasovali-i-s-15-ak-osobnih

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo