NA NAŠIM PLAŽAMA SVE MANJE GOSTIJU IZ BIH: / Susjedi nisu zadovoljni cijenama kod nas, pronašli su novu hit destinaciju

Image

Enormno visoke cijene i betoniranje jadranskih plaža samo su neki od razloga zašto turisti iz Europe kao i ovi ih BiH odustaju od ljetovanja u Lijepoj našoj

23.7.2019.
17:20
VOYO logo

Hrvatske plaže prije su vrvjele gostima iz BiH, ali to se puno promijenilo pa ove godine Bosanci i Hercegovci radije za ljetnu destinaciju biraju Tursku. Stanovnici BiH sada radije preferiraju egzotične destinacije i sve se manje odlučuju za ljetovanje na Jadranu, odnosno, iz njihove računice ispadaju i Hrvatska i Crna Gora, piše Klix.ba. Enormno visoke cijene i betoniranje jadranskih plaža samo su neki od razloga zašto turisti iz Europe kao i ovi ih BiH odustaju od ljetovanja u Lijepoj našoj.

"Uvjerljivo najveća potražnja je za Turskom, točnije ljudi najviše odlaze u Antaliju. Također, Grčka je poprilično popularna destinacija za ljetovanje. Mi u ponudi također imamo i ljetovanje u Albaniji i na Jadranu. Međutim, zanimljivo je kako je došlo do svojevrsnog pada kada je riječ o zainteresiranosti za ljetovanje u Hrvatskoj zbog narušenog reciprociteta između cijene i usluge, a u ovaj koš se može staviti i Crna Gora", kazali su Klixu iz agencije Relax Tours.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U PRVOM DIJELU SRPNJA 100.000 TURISTA MANJE NEGO LANI: /

Jednoj udarnoj destinaciji ide super, ostatak obale se pita gdje su pogriješili

Image
U PRVOM DIJELU SRPNJA 100.000 TURISTA MANJE NEGO LANI: /

Jednoj udarnoj destinaciji ide super, ostatak obale se pita gdje su pogriješili

Turska kao hit destinacija za Bosance

Iz agencije City Travel Tours potvrdili su isto - Turska je glavno ovogodišnje ljetno odredište za velik broj Bosanaca i Hercegovaca. Oni kažu da je tek četiri obitelji rezerviralo ljetovanje u Hrvatskoj i Crnoj Gori preko njihove agencije. Regije Bodrum i Istanbul su najpopularnije, tvrde iz City Travel Toursa. No, turisti iz BiH zainterisirani su i za Grčku, Tunis i Egipat pa su za te destinacije skoro rasprodani svi aranžmani. Iz agencije smatraju da je cijena ono što odbija bosanske turiste.

Image

S druge strane, u turističkoj agenciji Vivendi, tvrde da godinama imaju stalne klijente koji odlaze na ljetovanje u Hrvatsku. Trogir je za njih omiljena destinacija. Sol Azur & Buena Vista agencija već godinama svojim klijentima ne nudi Jadran kao destinaciju. No, potvrdili su da je Turska vrlo popularna ove godine, a nakon nje slijedi Španjolska kao i Sicilija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi radimo svoje programe, nešto dalja putovanja, tako da već nekoliko godina ne organiziramo ljetovanja na Jadranu, tj. u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Osjeti se da je smanjena i zainteresiranost za Jadran, a pretpostavljamo da je problem u tome što su Turska i Španjolska postale čak i pristupačnije od nekih predjela u Hrvatskoj", kazali su iz agencije Sol Azur & Buena Vista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo